Cambridge Analytica: Πάνω από 8 εκατ. δολάρια «τράβηξε» ο πρώην CEO λίγο πριν το λουκέτο

Cambridge Analytica: Πάνω από 8 εκατ. δολάρια «τράβηξε» ο πρώην CEO λίγο πριν το λουκέτο
epa06617336 Cambridge Analytica's sign at their offices in London, Britain, 21 March 2018. Britain's Information Commissioner Elizabeth Denham has applied for a warrant to search the offices of 'Cambridge Analytica', which is accused of using the personal data of 50 million Facebook members for its own campaigns during the US presidential elections in 2016 and Brexit referendum. EPA/ANDY RAIN

H απόσυρση των κεφαλαίων φέρεται να έγινε αφότου διέρρευσε το σκάνδαλο της εταιρείας.

Περισσότερα από 8 εκατ. δολάρια φέρεται να απέσυρε ο πρώην CEO της Cambridge Analytica, Alexander Nix, από την εταιρεία, λίγο πριν αυτή καταρρεύσει.

Αρκετοί άνθρωποι που εμπλέκονται στο θέμα είπαν στους Financial Times ότι η απόσυρση του κεφαλαίου έγινε αφότου ο κ. Nix έμαθε ότι τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν τις κατηγορίες για την εμπλοκή και τον ρόλο της Cambridge Analytica στη μεγάλη διαρροή προσωπικών δεδομένων από το Facebook.

Σύμφωνα με τις πηγές, οι επενδυτές πιέζουν τον κ. Nix να πληρώσει χρήματα στους εργαζόμενους της εταιρείας και στους ίδιους.

Υποστηρίζουν ότι η Emerdata, μία εταιρεία που επρόκειτο να κάνει το rebrand της Cambridge Analytica και μία εταιρεία σχετική, η SCL Group, είχε συγκεντρώσει 19 εκατ. δολάρια από διεθνείς επενδυτές τον Ιανουάριο για να επεκτείνει τις υπηρεσίες της εταιρείας.

Τα χρήματα τελείωσαν γρήγορα, λόγω των λογαριασμών σε διαφημιστές και προμηθευτές αλλά και λόγω της φερόμενης απόσυρσης τους από τον κ. Nix, όπως λένε οι πηγές. Ως αποτέλεσμα, κάποιοι λένε ότι ο πρώην CEO σκοπεύει να επιστρέψει τμήμα από τα χρήματα, ενώ άλλοι λένε ότι τα πήρε σε αντάλλαγμα για μη καταγεγραμμένες υπηρεσίες.

Ο κ. Nix που απομακρύνθηκε από την εταιρεία πριν αυτή κλείσει θα εμφανιστεί στο βρετανικό κοινοβούλιο την Τετάρτη για να καταθέσει για τον ρόλο του στην υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook χωρίς τη συγκατάθεσή τους.