Cardano Summit 2021: Η σύνοδος κορυφής του crypto έρχεται και κομίζει σημαντικά νέα

Cardano Summit 2021: Η σύνοδος κορυφής του crypto έρχεται και κομίζει σημαντικά νέα
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Λίγες ώρες απέμειναν πριν από την εκκίνηση του μεγάλου συνεδρίου του Blockchain του Cardano στις 25-26 Σεπτεμβρίου 2021, με τους υπεύθυνους του project να υπόσχονται «μεγάλες» και συνταρακτικές ανακοινώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία που «κρύβεται» πίσω από το Blockchain επιταχύνει τις διεργασίες για το Cardano Summit 2021, ένα υβριδικό event με έξι hubs σε Αφρική, Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες. 

«Συγκεντρώνοντας» τους θιασώτες του blockchain, τους experts της βιομηχανίας αλλά και καλεσμένους-έκπληξη προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους αναφορικά με την πορεία του project, το Cardano Summit πραγματοποιείται με το βλέμμα στο μέλλον… 

Μάλιστα, όπως έχει προαναγγελθεί, αναμένεται να βγάλει μερικές πολύ σημαντικές… ειδήσεις.

Το summit χωρίζεται σε πέντε υποενότητες: «Ο κόσμος του Cardano, Utility, Impact, Governance, Adoption, Catalyst, Community, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι μεταξύ των ομιλητών θα είναι και οι Έλληνες Νίκος Καραγιαννίδης, Πύρρος Χάιδος, Τζέρι Φραγκισκάτος, Άγγελος Κιαγιάς, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου

Από τις εισηγήσεις, σίγουρα, αξίζει να αναφερθούν αυτές των Jeremy Firster, Project Manager του Cardano, αλλά και του Jeff Pollack, CFO του ιδρύματος, ενώ τα βλέμματα όλων το Σάββατο θα είναι στραμμένα στον Charles Hoskinson, ιδρυτή του Cardano και συνιδρυτή του Ethereum.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, μια σουίτα οπτικοακουστικών διαδραστικών δυνατοτήτων, την οποία προμηθεύει η Google. Το event θα μεταδοθεί σε 50 χώρες.

«Μεγάλες ανακοινώσεις»

Το Cardano Summit πραγματοποιείται στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου -λίγες ημέρες πριν από τo Crypto AM Summit- και θα περιλαμβάνει εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες, τεχνολογικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες, αλλά κυρίως ανακοινώσεις που έχουν χαρακτηριστεί «πρωτοποριακές».

Φήμες κάνουν λόγο για ανακοίνωση συνεργασιών με μερικές από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες στον δείκτη S&P 500 της Wall Street.

Οι special guest θα συμμετάσχουν σε συζητήσεις υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων μιας βαθιάς κατάδυσης στο μέλλον των εθνικών νομισμάτων και μιας εμφάνισης από τον Misan Harriman, πρόεδρο του Southbank Center, ο οποίος θα μιλήσει για τα NFTs και το μέλλον της τέχνης.

Άλλα panels θα καλύψουν θέματα όπως η βιωσιμότητα, η ρύθμιση, η υιοθέτηση του blockchain και πώς μπορεί να δοθεί πρόσβαση σε ζωτικές οικονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες σε 1,7 δισεκατομμύρια κοινωνικά αποκλεισμένους ενήλικες.

Επίσης, θα συζητηθούν είναι ο εκδημοκρατισμός που φέρνει το Blockchain, ζητήματα όπως η συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας της Αιθιοπίας για την ανάπτυξη ψηφιακών ταυτοτήτων χάριν των φοιτητών στα πανεπιστήμια της χώρας και της κοινωνικής κινητικότητας, αλλά και η αναβάθμιση Alonso, που έφερε την ενσωμάτωση των smart contracts στο Blockchain.

Η IOHK, η εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης του blockchain του Cardano, θα φέρει κοντά κορυφαίους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς.

Πριν από τη σύνοδο κορυφής, ο Charles Hoskinson, Διευθύνων Σύμβουλος της IOHK αναφέρθηκε στην πορεία ανάπτυξης του Cardano τα τελευταία έξι χρόνια. «Η σύνοδος κορυφής Cardano 2021 πραγματοποιείται στον απόηχο της αναβάθμισης Alonso, η οποία επέτρεψε την ενσωμάτωση των έξυπνων συμβάσεων, αποτέλεσμα επίπονης εργασίας έξι χρόνων και ακαδημαϊκής έρευνας, με αξιολόγηση από ομοτίμους, για τη δημιουργία ενός blockchain τρίτης γενιάς που δεν θα είναι μόνο φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά και αποδεδειγμένα ασφαλές» είπε.

Η τελευταία αναβάθμιση του Cardano αποτελεί ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός όσον αφορά τη σταθερότητα των τιμών στο δίκτυο έξυπνων συμβάσεων καθώς και στην αντιμετώπιση των σημερινών ενεργειακών θεμάτων. Μπορούμε τώρα να περιμένουμε εκατοντάδες καινοτομίες που θα αλλάξουν τον ρου της βιομηχανικής ιστορίας φέρνοντας εγκαινιάζοντας μια εποχή πραγματικής τεχνολογικής επανάστασης, πολύ πέρα από το blockchain».

Συνεργασία Coti – Αrdana

Στο μεταξύ, το project Coti ανακοίνωσε πως το πρώτο βήμα για την αποκεντρωμένη οικονομία σε ό,τι αφορά το Blockchain του Cardano έγινε, καθώς συνήφθη συνεργασία με την Ardana, για τη μετατροπή stablecoin σε fiat.

Tι είναι το Cardano

Η πλατφόρμα Cardano ιδρύθηκε το 2017 και διακηρυγμένος στόχος της είναι να προσφέρει ένα πιο βιώσιμο περιβαλλοντικά δίκτυο blockchain, που θα απαιτεί λιγότερες εξορύξεις, καθώς αυτές καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες ενέργειας.Μια βασική διαφορά της πλατφόρμας Cardano είναι ότι δεν χρειάζεται τόσο εντατικές «εξορύξεις» – τις ενεργοβόρες διαδικασίες για τις οποίες έχει επικριθεί έντονα το Bitcoin.

Το Ada (το ψηφιακό νόμισμα που στηρίζεται στην blockchain πλατφόρμα Cardano) έχει πάρει το όνομά του από την Ada Lovelace, μαθηματικό του 19ου αιώνα, που θεωρείται η πρώτη προγραμματίστρια υπολογιστών.  Το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα έχει κερδίσει πάνω από 1.500% από την αρχή του έτους και ο ενθουσιασμός των τελευταίων μηνών γύρω από το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα έχει εν μέρει να κάνει με την αναβάθμιση της Cardano, που αναμένεται να ενισχύσει τη θέση της στον ανταγωνισμό έναντι του δικτύου Ethereum. Θα προσφέρει τα λεγόμενα έξυπνα συμβόλαια, δηλαδή ψηφιακές συμφωνίες γραμμένες σε κώδικα, που θα μπορούν να εκτελούνται χωρίς διαμεσολαβητή, εφόσον τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.