Carrefour: Με mini market επανατοποθετείται στην ελληνική αγορά

Carrefour: Με mini market επανατοποθετείται στην ελληνική αγορά
ÊáôÜóôçìá ôçò áëõóßäáò óïýðåñ ìÜñêåô Carrefour - Ìáñéíüðïõëïò, ÁèÞíá ÓÜââáôï 2 Éïõëßïõ 2016. Ç áßôçóç áóöáëéóôéêþí ìÝôñùí ôçò åôáéñßáò «Ìáñéíüðïõëïò» Ýãéíå äåêôÞ áðü ôï äéêáóôÞñéï èÝôïíôáò ôçí óå êáèåóôþò ðñïóôáóßáò áðü ôïõò ðéóôùôÝò ôçò. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÏÑÅÓÔÇÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÏÕ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στην Κρήτη τα πρώτα εγκαίνια - Συμφωνία μέσω της Retail & More, θυγατρικής της TeleUnicom.

Με αφετηρία την Κρήτη και με τα σήματα Carrefour Market και Carrefour Express επανατοποθετείται στην ελληνική αγορά το δίκτυο supermarket Carrefour.

Το γαλλικό σήμα επανέρχεται πέντε χρόνια μετά την ενσωμάτωση της άλλοτε κραταιάς αλυσίδας supermarket στον όμιλο Σκλαβενίτη, στο πλαίσιο του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας της οικογένειας Μαρινόπουλος.

Με επίσημη ανακοίνωσή της η Carrefour Partenariat International επιβεβαίωσε χθες τις προοπτικές της συνεργασίας που υπέγραψε με τη Retail & More, θυγατρική της TeleUnicom συμφερόντων του Νίκου Θ. Βαρδινογιάννη, για επανατοποθέτηση στην ελληνική αγορά.

Η τελευταία είναι θυγατρική του ομίλου AVE AE, που έχει ιδρύσει την εταιρεία Retail & More και η οποία είχε υπογράψει σύμβαση αποκλειστικής διανομής προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας Carrefour στην Ελλάδα. Η νεοσύστατη εταιρεία εγκαινίασε την παρουσία της με βασική δραστηριότητα το χονδρικό εμπόριο προϊόντων ευρείας κατανάλωσης συμπεριλαμβανομένων και τροφίμων.

Σύμφωνα με τον γαλλικό όμιλο η επανεκκίνηση του brand στην Ελλάδα θα γίνει με αφετηρία την Κρήτη φέτος το καλοκαίρι. Στόχος είναι η διάθεση των προϊόντων Carrefour σε Έλληνες καταναλωτές και τουρίστες.

Όπως δήλωσε ο Patrick Lasfargues, Εκτελεστικός Διευθυντής Διεθνών Συνεργασιών στην Carrefour, “η μάρκα και τα προϊόντα Carrefour είναι γνωστά στους Έλληνες καταναλωτές και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα τους φέρουμε ξανά τα καλύτερα προϊόντα της Carrefour. Η TeleUnicom θα μας δώσει την καλύτερη βάση για να εισέλθουμε σε αυτήν την αγορά γρήγορα και αποτελεσματικά. Με την τοποθέτησή της στην Ελλάδα το 2022, η Carrefour Partenariat International διατηρεί την ισχυρή αναπτυξιακή της δυναμική σε νέες περιοχές”.

Την ικανοποίησή του για τη συνεργασία δήλωσε και ο Βασίλης Στασινούλιας, Διευθύνων Σύμβουλος της Retail & More (ο οποίος είχε διατελέσει ηγετικό στέλεχος στην Carrefour Μαρινόπουλος πριν την κατάρρευση της αλυσίδας). Αναφερόμενος στο επαναλανσάρισμα του εμπορικού σήματος Carrefour στην Ελλάδα τόνισε ότι οι Έλληνες καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το πολυκαναλικό οικοσύστημα της Carrefour, το οποίο προσφέρει ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες προσβάσιμες σε όλους.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Παπαδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της TeleUnicom, σημείωσε: “αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια νέα επιχειρηματική μονάδα διανομής τροφίμων γιατί η ζήτηση ήταν πολύ μεγάλη για να καλωσορίσουμε την Carrefour στην Ελλάδα. Όλες οι συζητήσεις μας με την Carrefour Partenariat International επιβεβαίωσαν τις στρατηγικές μας επιλογές και τη φιλοδοξία μας για τις μάρκες Carrefour Market και Express”.