CEO Forthnet: Συνεχίστηκε η αύξηση της συνδρομητικής μας βάσης

CEO Forthnet: Συνεχίστηκε η αύξηση της συνδρομητικής μας βάσης

Δίνουμε προτεραιότητα στη βελτιστοποίηση της κοστολογικής μας βάσης, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Forthnet, Πάνος Παπαδόπουλος.

«Παρά το επιδεινούμενο μακροοικονομικό περιβάλλον, στο πρώτο τρίμηνο του 2015 συνεχίστηκε η αύξηση της συνδρομητικής μας βάσης, ενώ τα επίπεδα ικανοποίησης και πιστότητας των πελατών μας διατηρήθηκαν υψηλά, συμβάλλοντας στο να παραμένει η εταιρεία ανθεκτική στις πτωτικές τάσεις του κλάδου. Δεδομένης της μακροοικονομικής κατάστασης, παραμένουμε συντηρητικοί, δίνοντας προτεραιότητα στη βελτιστοποίηση της κοστολογικής μας βάσης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Forthnet, Πάνος Παπαδόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του 2015.

Λειτουργικά αποτελέσματα

Συνδυαστικές υπηρεσίες/3Play

Στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2015, τα νοικοκυριά με Nova 3Play/συνδυαστικές υπηρεσίες της Forthnet ανήλθαν στα 369 χιλιάδες, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 14,1%, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2014, ενισχύοντας την παρουσία της Forthnet στα ελληνικά νοικοκυριά.

Αντίστοιχα, αύξηση σημειώθηκε στο μερίδιο των συνδρομητών Nova 3Play, σε σχέση με το σύνολο της συνδρομητικής βάσης της Forthnet, με την τάση αυτή να δρα υποστηρικτικά τόσο στο μέσο έσοδο ανά συνδρομητή όσο και στην ενίσχυση της πιστότητας των πελατών.

Τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες

Στο πρώτο τρίμηνο του 2015, οι συνδρομητές τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 2,6%, συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, καθώς ανήλθαν στους 680,5 χιλιάδες. Το εκτιμώμενο μερίδιο της Forthnet σε συνδρομητές LLU διαμορφώθηκε στο 31,7%, ενώ οι νέοι συνδρομητές της Forthnet, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, αντιστοιχούν στο 10,9% της συνολικής αγοράς.

Υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης

Στο πρώτο τρίμηνο του 2015, η συνδρομητική βάση παρουσίασε αύξηση 5,2%, συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, φτάνοντας στο ιστορικό υψηλό των 507,3 χιλιάδων συνδρομητών.

Η εξάπλωση των υπηρεσιών 3play αναμένεται να συνεχίσει να είναι ο κύριος άξονας ανάπτυξης της αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης.

Οικονομικά αποτελέσματα

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το πρώτο τρίμηνο του 2015 ανήλθε στα 92 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2014, εν μέρει εξαιτίας της μείωσης των τελών τερματισμού στα σταθερά δίκτυα. Τα έσοδα, προσαρμοσμένα ως προς το λογιστικό χειρισμό των εσόδων που η εταιρεία λειτουργεί ως ενδιάμεσος πάροχος, μειώθηκαν κατά 5,6%. Η μείωση των τελών τερματισμού στα σταθερά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα επηρέασε τα έσοδα κατά 1,9 εκατ. ευρώ.

Τα προσαρμοσμένα EBITDA του πρώτου τριμήνου του 2015 ανήλθαν στα 14,56 εκατ. ευρώ έναντι 15,97 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, κυρίως λόγω της συμπίεσης των τιμών.

Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός το Μάρτιο του 2015 ανέρχεται στα 325 εκατ. ευρώ.