CEO Goldman Sachs: Επίμονος ο πληθωρισμός στις αλυσίδες εφοδιασμού

CEO Goldman Sachs: Επίμονος ο πληθωρισμός στις αλυσίδες εφοδιασμού
epa07508160 (FILE) - A view of the Goldman Sachs desk at the New York Stock Exchange in New York, New York, USA, 18 January 2019 (reissued 15 April 2019). Goldman Sachs on 15 April 2019 reported their 1st quarter 2019 results, saying their quarterly profit dropped 20 per cent. EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η κύρια ανησυχία είναι ότι η εκστρατεία για την καταπολέμηση του πληθωρισμού θα αρχίσει να επηρεάζει τόσο την εταιρική εμπιστοσύνη όσο και τη δραστηριότητα των καταναλωτών στην οικονομία.

Ο πληθωρισμός είναι βαθιά εδραιωμένος στην παγκόσμια οικονομία και δεν είναι σαφές αν η κατάσταση θα βελτιωθεί κατά τη διάρκεια του έτους, δήλωσε ο CEO της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σόλομον.

«Βλέπουμε τον πληθωρισμό βαθιά εδραιωμένο στην οικονομία και αυτό που είναι ασυνήθιστο για τη συγκεκριμένη περίοδο είναι ότι τόσο η ζήτηση όσο και η προσφορά επηρεάζονται από εξωγενή γεγονότα, δηλαδή την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία» είπε ο Σόλομον σε αναλυτές κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αναλυτές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου.

«Ο διάλογος μου με τους CEO που διοικούν μεγάλες παγκόσμιες επιχειρήσεις, μου λένε ότι συνεχίζουν να βλέπουν επίμονο πληθωρισμό στις αλυσίδες εφοδιασμού τους» σημείωσε. «Οι οικονομολόγοι μας εν τω μεταξύ λένε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί χαμηλότερα το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Η απάντηση είναι αβέβαιη και όλοι θα την παρακολουθούμε πολύ στενά» σημείωσε σύμφωνα με το CNBC.

Καθώς οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να συσφίγγουν τη νομισματική πολιτική για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, οι ήδη ασταθείς αγορές σε όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων θα παραμείνουν ασταθείς, είπε.

Η κύρια ανησυχία είναι ότι η εκστρατεία για την καταπολέμηση του πληθωρισμού θα αρχίσει να επηρεάζει τόσο την «εταιρική εμπιστοσύνη όσο και τη δραστηριότητα των καταναλωτών στην οικονομία» προειδοποίησε.