CEO Initiative 2020: Πώς ο επιχειρηματικός ανασχηματισμός «οδηγείται» από την τεχνολογία

CEO Initiative 2020: Πώς ο επιχειρηματικός ανασχηματισμός «οδηγείται» από την τεχνολογία
Ο Matthias von Blohn, Vice President of Oracle Corp. for Europe, Middle East & Africa εξηγεί πώς η τεχνολογία δεν είναι πλέον μια «θήκη εργαλείων».

Στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, βασική προϋπόθεση για να πετύχει ένας επιχειρηματικός μετασχηματισμός είναι η τεχνολογία. Ο Matthias von Blohn, Vice President of Oracle Corp. for Europe, Middle East & Africa αναλύει στον Βασίλη Σαμούρκα Deputy Editor του Fortune Greece, πώς ο ρόλος των τεχνολογικών λύσεων και εργαλείων, της διαχείρισης των δεδομένων και της ασφάλειας γίνεται ακόμη πιο σημαντικός εν μέσω της πανδημίας Covid-19.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον κ. von Blohn να υπογραμμίζει πως ζούμε αναμφίβολα σε δύσκολους καιρούς, όπου ένας αριθμός πραγμάτων που παλιά ήταν απλώς επιθυμητά τώρα είναι εντελώς απαραίτητα.

«Πολλοί κλάδοι επηρεάζονται. Ο χρηματοπιστωτικός τομέας πρέπει να μπορέσει να διαχειριστεί διάφορα σενάρια. Η εφοδιαστική αλυσίδα και ο προγραμματισμός της είναι άλλος ένας κλάδος όπου η τεχνολογία κάνει τη διαφορά. Επίσης, στο επίκεντρο βρίσκεται ο ψηφιακός καταναλωτής, το 70% των εργαζομένων λένε ότι η φετινή χρονιά είναι η πιο στρεσογόνα που είχαν ποτέ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την τεχνολογία ο αντιπρόεδρος της Oracle δήλωσε ότι τεχνολογία φέρνει σημαντικά οφέλη, ειδικά στον τομέα της τηλε-εργασίας. «Ακόμη πιο σημαντικός όμως είναι ο ρόλος των εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και τα chatbot, καθώς βοηθούν στην υπέρβαση του στρες στην εργασία».

«Στον Ερυθρό Σταυρό στην Ισπανία υπήρχε έλλειψη εξοπλισμού για τον συντονισμό των εθελοντών. Στήσαμε το απαραίτητο σύστημα μέσα σε 6 ημέρες». Αυτό καταδεικνύει ότι «στο DNA της Oracle βρίσκεται εγγεγραμμένη η διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων… Σε δεκάδες τρέχουσες δοκιμές εμβολίων χρησιμοποιείται λογισμικό της Oracle» ανέφερε ο κ. von Blohn.

«Η τεχνολογία δεν είναι πλέον μια θήκη εργαλείων. Είναι πλήρης, είναι διασυνδεδεμένη, και προσφέρεται ταχύτατα. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι επικίνδυνο να υιοθετήσεις ταχύτατα τις νέες τεχνολογίες. Αλλά το πραγματικά επικίνδυνο είναι να τις υιοθετήσεις καθυστερημένα», κατέληξε.