CEO Initiative 2020: Πώς τεχνολογία και επιστήμη αναδιαμορφώνουν τον κόσμο του αύριο

CEO Initiative 2020: Πώς τεχνολογία και επιστήμη αναδιαμορφώνουν τον κόσμο του αύριο
Οι Χρήστος Χαρπαντίδης, Δημήτρης Μανιάτης και Εύα Καϊλή έθεσαν το ζήτημα των τεχνολογικών εξελίξεων καθώς και τον ρόλο των ψηφιακών δεξιοτήτων στην κατάσταση που διαμορφώνεται παγκοσμίως.

Η πανδημία του Covid-19 σε συνδυασμό με την κλιματική κρίση θέτουν την επιστήμη, την έρευνα και την καινοτομία στο επίκεντρο. Οι Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος μαζί με τον Δημήτρη Μανιάτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Upstream και την Εύα Καϊλή, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλοδημοκρατών μίλησαν στο Fortune Greece CEO Initiative 2020 για τις μεγάλες κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Από την προστασία της δημόσιας υγείας, μέχρι τη δημιουργία θέσεων εργασίας υψηλής ειδίκευσης, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ξεκινώντας τη συζήτηση του Fortune Greece CEO Initiative, o κ. Χαρπαντίδης αναγνώρισε ότι η καθημερινότητά μας κυριαρχείται από την επιστήμη και την τεχνολογία όσο ποτέ άλλοτε. «Η τεχνολογία του σήμερα ήδη ανοίγει νέους δρόμους – μια νέα πραγματικότητα που αγγίζει ζητήματα που δεν θα φανταζόμασταν ποτέ στο παρελθόν», είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι η επιστήμη και η τεχνολογία επισπεύδουν καταιγιστικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

Ο Δημήτρης Μανιάτης σημείωσε ότι η επιστήμη ήρθε ξανά στο προσκήνιο με έναν πολύ απότομο τρόπο. Σχολιάζοντας τον σημερινό ρόλο των επιχειρήσεων, υπογράμμισε πως οι εταιρείες πρέπει να επιλέξουν: «θα ωφελούνται από την ανάπτυξη της τεχνολογίας, ή από τα εμπόδια που υπάρχουν στην ανάπτυξη της τεχνολογίας σε κάποιες χώρες;»

Μιλώντας με βάση την εμπειρία της από την ευρωβουλή, η Εύα Καϊλή παρατήρησε ότι στην Ευρώπη υπάρχει μεγάλη ανάγκη να καλύψουμε το κενό στις ψηφιακές δεξιότητες. «Προσπαθούμε να άρουμε όλα τα εμπόδια στην κοινή ευρωπαϊκή αγορά. Ο ορισμός κοινών κανόνων θα βοηθήσει τις μικρές εταιρείες να καινοτομήσουν. Έχουμε τεράστια διαρροή επιστημόνων σε άλλες αγορές», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο: