CEO Initiative: Έρχεται στην Ελλάδα το φόρουμ των εταιρικών ηγετών με στόχο έναν βιώσιμο και πιο δίκαιο κόσμο

CEO Initiative: Έρχεται στην Ελλάδα το φόρουμ των εταιρικών ηγετών με στόχο έναν βιώσιμο και πιο δίκαιο κόσμο
Fortune Greece και Tsomokos εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους και διοργανώνουν τον Νοέμβριο στην Αθήνα το CEO Ιnitiative.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το FORTUNE, σε συνεργασία με την εταιρεία επικοινωνίας Tsomokos, διοργανώνουν τον Νοέμβριο στην Αθήνα το CEO Initiative. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν κορυφαίοι επιχειρηματίες, επικεφαλής εταιρειών, ηγέτες μη κερδοσκοπικών οργανισμών, μαζί με influencers από όλο τον κόσμο και θεσμικούς εκπροσώπους από την Πολιτεία.

Το συνέδριο επικεντρώνεται στους τρόπους με τους οποίους ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία ενός βιώσιμου και πιο δίκαιου κόσμου. Για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το Fortune στην Αμερική, μετά από μια ιστορική συνάντηση 100 CEOs με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, πριν τρία χρόνια. Βασίζεται στην πεποίθηση ότι η ένταξη ενός ευρύτερου σκοπού στην εταιρική στρατηγική μιας επιχείρησης αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία για την προσέλκυση και την κινητοποίηση ταλαντούχων εργαζομένων, την εμβάθυνση των δεσμών με τους καταναλωτές και τη σταθεροποίηση της εταιρικής φήμης σε μια εποχή φθίνουσας εμπιστοσύνης.

Την ώρα που η κλιματική αλλαγή, η παγκόσμια κρίση θεσμών και αξιών, το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η έκρηξη των social media, οι θεαματικές εξελίξεις στην τεχνολογία και η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση επιβάλλουν νέα πρότυπα εταιρικής διακυβέρνησης, οι επιχειρήσεις καλούνται να μετασχηματιστούν και να παίξουν ηγετικό ρόλο, αναλαμβάνοντας ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, την ώρα μάλιστα που οι κυβερνήσεις δεν μπορούν από μόνες τους να το πράξουν.

Όπως αναφέρει η Brand Manager του Fortune Greece, Αναστασία Παρετζόγλου: «Ζούμε σε μια εποχή όπου όλα αλλάζουν ραγδαία. Η ψηφιακή μετάβαση αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Η εργασία, η πληροφορία και το χρήμα κινούνται άμεσα, σχεδόν ανέξοδα, με απίστευτη ταχύτητα. Δεν υπάρχουν σταθερές και την κατάσταση εντείνουν η κλιματική αλλαγή, η γεωπολιτική αστάθεια, οι μεταναστευτικές ροές, η διατάραξη της ειρήνης. Σε αυτή την «κινούμενη άμμο», οι επιχειρήσεις καλούνται να παίξουν ηγετικό ρόλο και να αναλάβουν ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Όχι μόνο επειδή μπορούν, αλλά επειδή αυτό περιμένει και η κοινωνία. Το CEO Inititative προσφέρει μια ιστορική ευκαιρία για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, να δημιουργήσουν ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο στον 21ο αιώνα».

O Γιάννης Θωμάτος, Αντιπρόεδρος της εταιρείας «Tsomokos», αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σε συνεργασία με το Fortune, υποστηρίζουμε και ενισχύουμε τη σημαντική συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο σήμερα οι επιχειρήσεις οδηγούν τον εαυτό τους, τους εργαζομένους τους και την κοινωνία προς το μέλλον. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε στην ατζέντα και να γνωστοποιήσουμε στο ευρύ κοινό την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών διακυβέρνησης από τις εταιρείες, καθώς και την ορθότητα των επιλογών αυτών με όρους βιωσιμότητας και συμπερίληψης».

Το FORTUNE CEO Initiative είναι ένα φόρουμ για εταιρικούς ηγέτες, οι οποίοι έχουν δεσμευτεί στην αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών προβλημάτων στο πλαίσιο της κεντρικής επιχειρηματικής τους στρατηγικής. H πλατφόρμα του CEO Initiative θέτει τις βάσεις, ώστε τα πιο ενεργά μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα να δημιουργήσουν ένα δυναμικό δίκτυο, που θα αποτελείται από μέλη με μοναδικά προνόμια, με δυνατότητα newtowroking σε υψηλό επίπεδο και συμμετοχή gratis σε κορυφαίες εκδηλώσεις. 

Subscribe Now to Become a Member!