CEO Initiative Forum 2022: Η μετάβαση στην κυκλική οικονομία θέλει KPI metrics

Οι καλές πρακτικές Polygreen και Coca-Cola Hellas και ο ρόλος των συμβούλων.

Την πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις να επανασχεδιάσουν τα επιχειρηματικά του μοντέλα για να μεταβούν στην κυκλική οικονομία ανέδειξε, στο πλαίσιο του CEO Initiative Forum 2022, συζήτηση που συντόνισε η Μαριάννα Σκυλακάκη, Οικονομολόγος, Εκδότρια & Αρχισυντάκτρια, αθηΝΕΑ, με τη συμμετοχή του Λαυρέντη Αλβέρτη, Γενικού Διευθυντή, Polygreen, του Σταύρου Μουρελάτου, Γενικού Διευθυντή, Coca-Cola Hellas και της Τίνας Πασσαλάρη, Global Lead of ESG and Sustainable Strategies, dss+.

Για τη μετάβαση ως επιχειρηματική ευκαιρία μίλησε ο κ. Αλβέρτης αναφερόμενος στις επενδύσεις της Polygreen σε υποδομές, μέσω εξαγορών και οργανικής ανάπτυξης, με στόχο να προσφέρει στην αγορά λύση για τη συλλογή, επεξεργασία, ανακύκλωση και επαναφορά των αποβλήτων. Έκανε αναφορά στο πρόγραμμα Zero Waste στην Τήλο, ένα νησί που δεν έχει κάδους και χωματερή. “Από την 4η εβδομάδα και μετά τα πράγματα πήγαν καλά, μέχρι που ήρθε το τσουνάμι του καλοκαιριού, και μετά πάλι εκπαίδευση. Είναι σημαντική η συμμετοχή στο πρόγραμμα των κατοίκων του νησιού…”, ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας για τις προκλήσεις αλλά και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που πέτυχε το πρόγραμμα.  

Την εμπειρία του από χώρες όπως Δανία, Σουηδία, Βόρεια Ιταλία μετέφερε ο κ. Μουρελάτος, μιλώντας για το Zero Waste Future, πρόγραμμα της Coca-Cola Hellas σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης. “Συγκεντρώσαμε 2.200 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών, ενημερώσαμε πάνω από 1.300.000 συμπολίτες μας για το θέμα της ανακύκλωσης και της κυκλικής ανάπτυξης”, ανέφερε μεταξύ άλλων. Ο κλάδος της καφεστίασης, σύμφωνα με τον κ. Μουρελάτο, είναι πολύ σημαντικός, καθώς παράγει το 1/3 των σκουπιδιών στην Ελλάδα, με πάνω από 100.000 επιχειρήσεις και 600.000 εργαζόμενους. Ανακοίνωσε το πρώτο ψηφιακό Zero Waste Horeca Hub, και κάλεσε όλα τα καφέ, εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία να γίνουν μέλη.

Η κ. Πασσαλάρη, από την πλευρά των συμβούλων, αναφέρθηκε στο θέμα της ενημέρωσης περί του τι σημαίνει μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος για πελάτες, επενδυτές, εργαζόμενους κ.ο.κ.. Σημασία για το σύμβουλο έχει να βοηθήσει την επιχείρηση να βρει κάποια στρατηγική, να θέσει προτεραιότητες, στόχους και φιλοδοξίες και να ορίσει έναν οδικό χάρτη για το πώς θα γίνεται η διακυβέρνηση αυτών των θεμάτων. Για τις εταιρείες που θέλουν να κάνουν μετασχηματισμό και να δημιουργήσουν αξία, είναι σημαντικό οι στρατηγικές ESG να είναι ενσωματωμένες, σύμφωνα με την κ. Πασσαλάρη. “Ο μετρήσιμος στόχος είναι μονόδρομος. Πρέπει να έχεις πολύ καλά στοιχεία, KPI metrics που να αποτυπώνουν την κατάσταση του κάθε οργανισμού”, πρόσθεσε εξηγώντας ότι οι στόχοι και τα KPIs πρέπει να συνδέονται σε επίπεδο εργαζομένων, στο performance, από τον CEO μέχρι τον τελευταίο εργαζόμενο.