CEO Initiative Forum: Μια one on one interview με τον επιχειρηματία Δημήτρη Δασκαλόπουλο

CEO Initiative Forum: Μια one on one interview με τον επιχειρηματία Δημήτρη Δασκαλόπουλο
Ο κ. Δασκαλόπουλος επενδύει μέρος του πλούτου του για το κοινό καλό και όπως ο ίδιος υποστηρίζει, «η ίδια η κοινωνία έχει αντιληφθεί ότι η ευημερία της είναι συνδεδεμένη με αυτή των επιχειρήσεων».

Στο πλαίσιο του CEO Initiative Forum που διοργάνωσε το Fortune Greece, με στρατηγικό συνεργάτη την εταιρεία επικοινωνίας Tsomokos, έλαβε χώρα μια one on one interview με τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο, Επιχειρηματία, Επίτιμο Πρόεδρο του ΣΕΒ, Δημιουργό του ΝΕΟΝ και της διαΝΕΟσις με την Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager Fortune Greece.

Ο κ. Δασκαλόπουλος επενδύει μέρος του πλούτου του για το κοινό καλό και όπως ο ίδιος υποστηρίζει, «η ίδια η κοινωνία έχει αντιληφθεί ότι η ευημερία της είναι συνδεδεμένη με αυτή των επιχειρήσεων». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «στην επιχείρηση ποτέ δεν είναι το κέρδος βασικός σκοπός, αλλά προϋπόθεση. Βασικός σκοπός είναι η βιωσιμότητα και η με την κοινωνία. Για να εξασφαλίσει η εταιρεία τη βιωσιμότητά της πρέπει να βλέπει μπροστά. Καθώς η κοινωνία αυξάνει τις απαιτήσεις της, οι εταιρείες πρέπει να βλέπουν μπροστά και να υιοθετούν τις απαιτήσεις αυτές άμεσα στις πρακτικές τους».

Στη συνέχεια, όσον αφορά τη διαΝΕΟσις και το έργο που παράγει μέσω των ερευνών της, ο κ. Δασκαλόπουλος ανέφερε πως «θα ήθελε να είναι εργαλείο για όποιον ενδιαφέρεται για την πρόοδο της χώρας». Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η αναγνώριση του έργου της διαΝΕΟσις δείχνει ότι ο κόσμος και θέλει και μπορεί να αλλάξει.

Στον ΣΕΒ έμαθε την ανάγκη να αλλάζει κανείς το σύστημα και να φέρνει την αλλαγή, ενώ ως «μάθημα» στην πορεία του χαρακτήρισε το ότι αυτή η έμφαση στη δημιουργία είναι η ζωογόνος δύναμη που κάνει τη ζωή μας «άξια να τη ζεις».

Το CEO Initiative Forum θα μεταδίδεται 15.00 με 21.00 live streaming στο site Fortunegreece.com και στην πλατφόρμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων www.ana.gr/livestream.