CEO της Google: Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής πρέπει να ξεκινήσει τώρα

CEO της Google: Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής πρέπει να ξεκινήσει τώρα
epa08150482 Sundar Pichai, Chief Executive Officer, Google and Alphabet, attends a panel session of the 50th annual meeting of the World Economic Forum (WEF) in Davos, Switzerland, 22 January 2020. The meeting brings together entrepreneurs, scientists, corporate and political leaders in Davos under the topic 'Stakeholders for a Cohesive and Sustainable World' from 21 to 24 January 2020. EPA/GIAN EHRENZELLER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μιλώντας με αφορμή τις ολοένα και πιο έντονες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, ο Sundar Pichai, σημειώνει την ανάγκη λήψης άμεσης δράσης, εάν θέλει η ανθρωπότητα να αποτρέψει τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ο Sundar Pichai, CEO Google και της Alphabet, μιλά για την 3η δεκαετία κλιματικής δράσης και ένα μέλλον χωρίς ανθρακικό αποτύπωμα.

Μιλώντας με αφορμή τις ολοένα και πιο έντονες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, ο Sundar Pichai, σημειώνει την ανάγκη λήψης άμεσης δράσης, εάν θέλει η ανθρωπότητα να αποτρέψει τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Από την πλευρά της η Google και η Alphabet, δεσμεύονται να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους. «Το 2007 γίναμε η πρώτη μεγάλη εταιρεία με ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα. Διατηρούμε το καθαρότερο παγκόσμιας εμβέλειας δίκτυο cloud και είμαστε ο μεγαλύτερος αγοραστής ανανεώσιμης ενέργειας στην αγορά.

Διανύοντας την 3η δεκαετία μας, προχωράμε ακόμα περισσότερο  στη προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, βοηθώντας να φτιάξουμε ένα μέλλον χωρίς άνθρακα για όλους», λέει ο Pichai

H εξάλειψη του ανθρακικού ιστορικού, η δέσμευση για πλήρη λειτουργία μόνο με ενέργεια χωρίς άνθρακα, η επένδυση σε τεχνολογίες που θα στηρίξουν τις βιώσιμες επιλογές, αλλά και το γεγονός ότι οι κλιματικές δεσμεύσεις της Google υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσουν περίπου 20.000 νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο της βιώσιμης ενέργειας και σε άλλους σχετικούς κλάδους, στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο, είναι μερικές από τις βασικές δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η Alphabet και η Google προς την κατεύθυνση αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το 2030, η Google στοχεύει να λειτουργεί όλες τις επιχειρήσεις της με καθαρή ενέργεια, πάντοτε και παντού. Ο Sundar Pichai, αναγνωρίζει ότι «αυτή είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, η οποία παρουσιάζει τεράστιες τεχνικές και πρακτικές δυσκολίες. Είμαστε η πρώτη εταιρεία που έχει θέσει αυτό το στόχο και σκοπεύουμε να είμαστε η πρώτη που θα τον πετύχει».

«Αυτό σημαίνει ότι κάθε email που στέλνετε μέσω Gmail, κάθε ερώτημα που θέτετε στο Google Search, κάθε video που βλέπετε στο YouTube και κάθε διαδρομή που ακολουθείτε μέσα από το Google Maps, θα τροφοδοτείται από καθαρή ενέργεια, κάθε ώρα της ημέρας και της νύχτας», ξεκαθαρίζει ο CEO της Google, συμπληρώνοντας ότι «μέχρι το 2030 θα βοηθήσουμε 500+ πόλεις να μειώνουν 1 γιγα-τόνο εκπομπών άνθρακα ανά έτος», μέσω του Environmental Insights Explorer της Google, ένα πρόγραμμα που βοηθά πάνω από 100 πόλεις να παρακολουθούν τις εκπομπές τους εξαιτίας των κτιρίων και των οχημάτων και να αυξάνουν την κατανάλωση ανανεώσιμης ενέργειας, μέσα από ενημερώσεις για την απόδοση του ηλιακού δυναμικού τους.