CEOs τραπεζών και πετρελαϊκών ομίλων “σπεύδουν” στον Λευκό Οίκο

CEOs τραπεζών και πετρελαϊκών ομίλων “σπεύδουν” στον Λευκό Οίκο
epa08719971 The White House is seen in the morning in Washington, DC, USA, 04 October 2020. US President Donald J. Trump is being treated at Walter Reed National Medical Center after testing positive for Covid. EPA/MICHAEL REYNOLDS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας έχει δημιουργήσει ανησυχία για την γενικότερη πορεία της οικονομίας με τον πληθωρισμό να κινείται ήδη σε επίπεδα ρεκόρ 40ετίας.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι της ExxonMobil, JPMorgan, Bank of America και άλλων μεγάλων εταιρειών θα συναντηθούν τη Δευτέρα στο Λευκό Οίκο, με κορυφαίους αξιωματούχους του Αμερικάνου προέδρου Τζο Μπάιντεν για να συζητήσουν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τις συζητήσεις θα κατευθύνουν η υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν και η υπουργός Εμπορίου, Τζίνα Ραϊμόντο. Η συνάντηση θεωρείται απαραίτητη καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι κυρώσεις της Δύσης στη Μόσχα επιβαρύνουν την παγκόσμια οικονομία. Οι διακοπές του εφοδιασμού που επηρεάζουν τα τρόφιμα, την ενέργεια και άλλα εμπορεύματα απειλούν να επιδεινώσουν τον πληθωρισμό που ήδη κινείται σε υψηλό 40 ετών.

Η «σύνοδος κορυφής» θα περιλαμβάνει υψηλόβαθμα στελέχη, συμπεριλαμβανομένων των CEO της εταιρείας παραγωγής πετρελαίου ConocoPhillips, του γίγαντα διυλιστηρίων Marathon Petroleum, της εταιρείας καθαρής ενέργειας Invenergy, του τραπεζικού ηγέτη JPMorgan, των βιομηχανιών Dow and US Steel, καθώς και τις εταιρείες τροφίμων και γεωργίας Land O’Lakes και Cargill.

Παρών θα είναι επίσης και ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου Μπράιαν Ντις αλλά και ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων του Λευκού Οίκου.