Χ. Γώγος: Έξυπνη λύση η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00

Χ. Γώγος: Έξυπνη λύση η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00
Τον έλεγχο της μετακίνησης από Δήμο σε Δήμο, μέσω του sms στο 13033, προτείνει το μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων. Τι είπε για τα σχολεία.

Τον έλεγχο της μετακίνησης από Δήμο σε Δήμο, μέσω του sms στο 13033, προτείνει το μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμονών, Χ. Γώγος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 18:00, αλλά και στα σχολεία. Αρχικά, τόνισε: «Δεν γίνεται να προκαταλάβουμε αποφάσεις. Δεν υπάρχει ακόμη καμία απόφαση. Η δυναμική της επιδημίας πάντως είναι δεδομένη σε συγκεκριμένες περιοχές. Στις κόκκινες περιοχές υπάρχουν ήδη ειλημμένες αποφάσεις για τα μέτρα που θα ισχύουν για την αγορά και τα λύκεια. Σε κάποιες κόκκινες περιοχές τα πράγματα επιδημιολογικά είναι λίγο χειρότερα. Ελέγχουμε και τα ποσοστά αύξησης των κρουσμάτων. Εκεί ίσως χρειαστεί να πάρουμε κάποια έξτρα μέτρα».

Για τα σενάρια περί απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00, ιδιαίτερα για την Αττική το σαββατοκύριακο σχολίασε: «Σημασία αυτή τη στιγμή έχει η κινητικότητα γύρω από το άνοιγμα των δραστηριοτήτων. Ο κόσμος βγαίνει να ψωνίσει κάτι και παράλληλα κάνει την βόλτα του, πηγαίνει σε σπίτια άλλων. Το καταλαβαίνω αυτό. Έχει φτάσει η κατάσταση σε δύσκολη φάση, έχουν κουραστεί όλοι. Είναι μία έξυπνη λύση πάντως για να περιοριστεί η κινητικότητα. Είναι ένα αθώο μέτρο. Δεν επηρεάζει τόσο τα οικονομικά δρώμενα».

Όσον αφορά τις μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο, τόνισε ότι θα πρέπει να γίνεται έλεγχος μέσω του sms 2. Παράλληλα, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις μεταλλάξεις, ενώ σημείωσε ότι ένα ολικό lockdown είναι ένα τραυματικό μέτρο, αλλά δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί σε ακραίες καταστάσεις για να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Για τα σχολεία επανέλαβε ότι δεν οδηγούν σε αύξηση των δεδομένων της επιδημίας, αλλά την ακολουθούν. Η μετάδοση στα παιδιά γίνεται από την οικογένεια. Πρέπει να δούμε την ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων, σημείωσε ο κ. Γώγος που συνέστησε ψυχραιμία. «Έχουμε περισσότερους εμβολιασμούς από τα κρούσματα παγκοσμίως. Να ξεπεραστεί το απαράδεκτο γεγονός ότι δεν έχουμε παραλάβει τα εμβόλια ενώ έχουν παραχθεί».

Δείτε ακόμα: Κρίσιμη η σημερινή ημέρα για νέα, αυστηρότερα μέτρα- Τι εισηγούνται οι ειδικοί σχολεία και λιανεμπόριο