Χάικο Μάας: «Η Ευρώπη δεν θα υποκύψει στις αμερικάνικες απειλές για το εμπόριο»

Χάικο Μάας: «Η Ευρώπη δεν θα υποκύψει στις αμερικάνικες απειλές για το εμπόριο»
epa06867237 Foreign Minister of Germany Heiko Maas arrives for a ministerial meeting of the Joint Commission of the Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA) at the Palais Coburg, in Vienna, Austria, 06 July 2018. The JCPOA Joint Commission is chaired by EU High Representative Federica Mogherini and is attended by the E3+2 (China, France, Germany, Russia, the UK) and Iran. EPA/CHRISTIAN BRUNA

«Εμείς στην Ευρώπη πρέπει να μείνουμε ενωμένοι… Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να το επιλύσουμε αυτό μέσω συναίνεσης», ανέφερε ο Γερμανός πολιτικός.

Η Ευρώπη δεν θα υποκύψει στις απειλές των ΗΠΑ στην εμπορική διαμάχη και θέλει να την επιλύσει μέσω διαπραγμάτευσης, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, πριν μεταβεί στην Ουάσινγκτον ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για συνομιλίες στο θέμα αυτό.

«Είναι καλό που ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα βρίσκεται αύριο στην Ουάσινγκτον για να συζητήσει και να επιδιώξει μια λύση αλλά δεν πάμε στις διαπραγματεύσεις με το πιστόλι στον κρόταφο. Δεν νομίζω ότι οι απειλές μας φέρνουν πιο κοντά σε μία λύση», δήλωσε ο Μάας.

«Εμείς στην Ευρώπη πρέπει να μείνουμε ενωμένοι… Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να το επιλύσουμε αυτό μέσω συναίνεσης αλλά δεν θα δεχθούμε απειλές και να υποκύψουμε τόσο εύκολα», δήλωσε στη γερμανική κρατική τηλεόραση.