Χαμενεΐ: Ισραήλ και ΗΠΑ εχθροί του Ιράν- Η επανάσταση του Ιράν είναι ζωντανή

Χαμενεΐ: Ισραήλ και ΗΠΑ εχθροί του Ιράν- Η επανάσταση του Ιράν είναι ζωντανή
epa08108198 An Iranian flag is half-masted at the Iranian embassy, The Hague, Netherlands, 06 January 2020, in memory of the recently killed Iranian general Qasem Soleimani. Soleimani was killed in a targeted US airstrike on 03 January 2020 in Baghdad, Iraq. EPA/SEM VAN DER WAL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Η επανάληψη των πυρηνικών διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ θα ανοίξει τον δρόμο για την αμερικανική κυριαρχία», είπε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν.

«Οι εχθροί του Ιράν είναι οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και το “αλαζονικό σύστημα” -η Δύση» δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ προσπαθούν να απομακρύνουν τη Χεζμπολά του Λιβάνου σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν το Ισραήλ.

H δολοφονία του Σουλεϊμανί δείχνει πως η επανάσταση του Ιράν είναι ζωντανή, είπε, προσθέτοντας πως η τελετή  θρήνου  για τον Σουλεϊμανί ήταν «χαστούκι στο πρόσωπο των ΗΠΑ». «Χθες το βράδυ δόθηκε ένα χαστούκι στο πρόσωπο» των Αμερικανών, δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, στο οποίο απέκλεισε οποιαδήποτε επανάληψη των συνομιλιών με την Ουάσινγκτον για την πυρηνική συμφωνία του 2015. «Η στρατιωτική δράση όπως αυτή δεν επαρκεί. Το σημαντικό είναι να τερματιστεί η φθοροποιός παρουσία της Αμερικής στην περιοχή», πρόσθεσε και ζήτησε εκδίκηση για τον θάνατο του ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί.

Η δολοφονία του από τις ΗΠΑ δείχνει ότι η ιρανική επανάσταση είναι ζωντανή, υπογράμμισε επίσης, τονίζοντας σε αναφορά του στη Δύση ότι οι εχθροί του Ιράν είναι οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και αυτό το «αλαζονικό σύστημα».

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν τόνισε επίσης ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να απομακρύνουν την συμμαχική του Ιράν οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν το Ισραήλ και υπογράμμισε ότι η Χεζμπολάχ δρα ως τα χέρια και τα μάτια του Λιβάνου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί προειδοποίησε τις ΗΠΑ σήμερα ότι η Ουάσινγκτον ίσως να «έκοψε το χέρι» του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, όμως σε απάντηση θα κοπεί το «πόδι» των Αμερικανών στην περιοχή, μετέδωσε το πρακτορείο Fars. Ο Ροχανί έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης εναντίον βάσεων στο Ιράκ όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες.