Χαμηλές πτήσεις για το Dogecoin, παρότι είναι πιο δημοφιλές από ποτέ

Χαμηλές πτήσεις για το Dogecoin, παρότι είναι πιο δημοφιλές από ποτέ
Dogecoin logo displayed on a phone screen, representation of cryptocurrencies and a keyboard are seen in this illustration photo taken on February 8, 2021. Dogecoin cryptocurrency soars the highest scores in its history in the last days. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP

Χαμηλές πτήσεις σημειώνει το αγαπημένο meme κρυπτονόμισμα Dogecoin, παρότι η δημοφιλία του είναι στα ύψη…

Ειδικότερα, όπως έχει γίνει γνωστό, Dogecoin θα δέχεται στο εξής ο όμιλος κινηματογραφικών αιθουσών AMC ως μέσο πληρωμής, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άνταμ Άρον, σκορπώντας ενθουσιασμό στις τάξεις των θιασωτών του meme κρυπτονομίσματος.

Ως φαίνεται, λοιπόν, η δύναμη του Dogecoin παραμένει ισχυρή, παρότι η τιμή του έχει φτάσει στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2017.

Μάλιστα, πολλές εταιρείες υποτίθεται πως υιοθέτησαν το κρυπτονόμισμα που έχει ως έμβλημα ένα συμπαθές σκυλάκι της φυλής Shiba Inu αυτήν την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της πλατφόρμας ηλεκτρονικών συναλλαγών Robinhood, που επιβεβαίωσε ότι θα κυκλοφορήσει μια νέα λειτουργία στην εφαρμογή της τον επόμενο μήνα, που θα υποστηρίζει καταθέσεις και αναλήψεις DOGE. 

Ο συνδημιουργός του memecoin Billy Markus (ο οποίος δεν εργάζεται πλέον στο project) ανέφερε μέσω Twitter νωρίτερα σήμερα:

«Εντάξει, μας επιτρέπεται να αντιδρούμε υπερβολικά τώρα. Eίναι φοβερά νέα για το Dogecoin – επιτρέπει σε πολλούς χρήστες να απολαύσουν πραγματική χρησιμότητα από το κρυπτονόμισμα!».

Στις 22 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα διανομής εμπορικών ακινήτων RedSwan ανακοίνωσε ότι θα δεχτεί Dogecoin για δύο συμφωνίες αγοράς ακινήτων. Η εταιρεία προσφέρει ποσοστό ιδιοκτησίας σε δύο πολυώροφες πολυκατοικίες συνολικής αξίας 384 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Το [Dogecoin] βρίσκεται στο αποκορύφωμα της μετάβασης από ένα« νόμισμα meme» σε νόμιμο συναλλακτικό μέσο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της RedSwan, Ed Nwokei.

Ο πρώην «διευθύνων σύμβουλος» του DOGE, Έλον Μασκ, ζήτησε να αλλάξει η δομή του συστήματος προμηθειών μετά από τη διενέργεια συναλλαγών του κρυπτονομίσματος για να υποστηριχθεί η ευρεία υιοθέτησή του.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι «πομπάρεται» συνεχώς, τα επίπεδα συναλλαγών με DOGE έχουν πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2017. 

Η έλλειψη αλυσίδας δραστηριοτήτων αντικατοπτρίζεται στην τιμή και την αγορά του κρυπτονομίσματος, με την τιμή να μειώνεται κατά 69% από το υψηλό όλων των εποχών στα $ 0,73 στα μέσα Μαΐου και να διαμορφώνεται στα $ 0,22 κατά τη στιγμή της σύνταξης αυτού του άρθρου.