Χαρδαλιάς: Από την Πέμπτη τα Ιωάννινα και οι Σέρρες στο «κόκκινο» επίπεδο – Σε οριακή κατάσταση Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Χαρδαλιάς: Από την Πέμπτη τα Ιωάννινα και οι Σέρρες στο «κόκκινο» επίπεδο – Σε οριακή κατάσταση Θεσσαλονίκη και Λάρισα
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μιλάει στην ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας, για τον κορονοϊό, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, στο Υπουργείο. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πολύ κρίσιμη η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα.

Η πανδημία είναι σε έξαρση με βασικό της επίκεντρο τη Βόρεια Ελλάδα και η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη και απαιτεί μεγάλη προσοχή,  τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την νόσο Covid-19. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στην ΠΕ Θεσσαλονίκης τα νέα κρούσματα ήταν 291, ενώ στην Αττική με τον πολύ μεγαλύτερη πληθυσμό τα νέα κρούσματα ήταν 295.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε πως πρέπει τώρα, άμεσα, να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού, ιδιαίτερα στις περιοχές που βρίσκονται ήδη στο «κόκκινο» και στο «πορτοκαλί».

Ενημέρωσε πως από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου και στις 06:00 το πρωί η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων ανεβαίνει στο «κόκκινο επίπεδο» 4, αυξημένου συναγερμού.

Επίσης, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 06:00 το πρωί ανεβαίνει επίπεδο συναγερμού, στο επίπεδο 4, «κόκκινο», αυξημένου συναγερμού.

Επίσης, επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν οι ΠΕ Νάξου και Ροδόπης, οι οποίες περνούν στο επίπεδο τρία, «πορτοκαλί». Η Δράμα ανεβαίνει στο επίπεδο συναγερμού 2, «κίτρινο».