Χαρδαλιάς: Είμαστε μακριά από ένα νέο lockdown- Ποια μέτρα εξετάζονται

Χαρδαλιάς: Είμαστε μακριά από ένα νέο lockdown- Ποια μέτρα εξετάζονται
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνει τη λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμότου κορονοϊού, την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020, μετά την τακτική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ποια μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση, πριν την ενδεχόμενη επιβολή γενικού lockdown. Τι είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

«Είμαστε μακριά από ένα lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Έχουμε πολλά ακόμη μέτρα να εφαρμόσουμε, αν χρειαστεί, πριν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ποια άλλα μέτρα πιθανολογεί ότι μπορεί να εφαρμοστούν, ο κ. Χαρδαλιάς έφερε ως παράδειγμα την χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, ή μέτρα που θα αφορούν ηλικιακές ομάδες πληθυσμού, όπως άνω των 65 ετών.

«Συνεχώς, κάθε ώρα και κάθε στιγμή αξιολογούνται τα στοιχεία από όλους τους αρμόδιους επιστήμονες, μελετάμε την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και το τι ακριβώς μέτρα θα παρθούν θα γίνει με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης στιγμής», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.