Χαρδαλιάς: Τέσσερις προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό στη Σταμάτα

Χαρδαλιάς: Τέσσερις προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό στη Σταμάτα
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μιλά κατά την διάρκεια ενημέρωση για τον Covid 19 , Τρίτη 21 Ιουλίου 2020. Ξεκίνησε ενημέρωση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη η οποία θα γίνεται κάθε Τρίτη, από το νέο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυτή τη στιγμή η φωτιά δείχνει να είναι σε ύφεση με πολλές ωστόσο ακόμα εστίες, δήλωσε στην έκταση ενημέρωση για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στη ΒΑ Αττική ο Νίκος Χαρδαλιάς, γνωστοποιώντας ότι έχουν ήδη γίνει 4 προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό.

Όπως τόνισε, η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στο Νεκροταφείο της Σταμάτας και οι άνεμοι που έπνεαν ήταν 6 με τάση στα 7 μπορόφ.

Η φωτιά ήταν κινούμενη σε οικισμούς και κατοικίες. Εστάλησαν, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς δύο sms στους κατοίκους για οδηγίες για την ασφάλεια των ίδιων και των σπιτιών τους.

Η κατάσταση ήταν δύσκολη και επίπονη, συνέχισε, ενώ σημείωσε ότι για την κατάσβεση παίρνουν μέρος 310 πυροσβέστες, 110 οχήματα, 12 ελικόπτερα, 9 αεροπλάνα ανάμεσά τους το Berier-200 και πολλοί εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις.

Τέλος σημείωσε ότι την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός της πυροσβεστικής Στ. Κολοκούρης.