Χαρδούβελης: «Oι ελληνικές καταθέσεις είναι ασφαλείς»

Χαρδούβελης: «Oι ελληνικές καταθέσεις είναι ασφαλείς»

«Προετοιμαζόμαστε για να αντέξουμε τυχόν κλυδωνισμούς» δήλωσε ο υπ. Οικονομικών ενόψει της αυριανής τρίτης ψηφοφορίας για εκλογή Προέδρου.

«Προετοιμαζόμαστε για να αντέξουμε τυχόν κλυδωνισμούς. Περάσαμε ήδη νομοθετήματα που παρέχουν ασφάλεια στις καταθέσεις, είμαστε σε διαρκή επαφή με τους εταίρους μας, ενώ όλη η κυβέρνηση θα βρίσκεται επί ποδός και σε επαγρύπνηση» τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, σε συνέντευξη στο «ΒΗΜΑ» ενόψει της αυριανής τρίτης ψηφοφορίας για εκλογή Προέδρου και την πιθανότητα να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Ο κ. Χαρδούβελης στέλνει σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει «στο επόμενο στάδιο που θα βασίζεται στο δικό μας σχέδιο ανάπτυξης, με δική μας πρωτοβουλία, χωρίς τον πειθαναγκασμό της τρόικας».

Ξεκαθαρίζει ότι «οι καταθέσεις στις τράπεζες είναι ασφαλείς» και επισημαίνει: «Μαλιστα, εμείς ως υπουργείο φροντίσαμε την τελευταία εβδομάδα και νομοθετήσαμε τη δυνατότητα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, να δανείζει χρήματα στο Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων σε περίπτωση που χρειαστεί ένα απόθεμα μεγαλύτερο από αυτό που διαθέτει για να στηρίζει τους καταθέτες».

Στην ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογής νέας κυβέρνησης με αντιμνημονιακό προσανατολισμό σημειώνει: «Το κλειδί για την αποφυγή κλυδωνισμών και τη μετέπειτα οικονομική μας πορεία το 2015 το κρατάει η ΕΚΤ» και προσθέτει: «Το κλειδί αυτό εύκολα και απότομα μπορεί να κλείσει τη χρηματοδότηση προς τις τράπεζες και έτσι να στραγγαλίσει την ελληνική οικονομία σε χρόνο Dt».