Χάρι – Μέγκαν: Οργισμένοι οι καλλιτέχνες για τη συμφωνία των 25 εκατ. δολαρίων με το Spotify

Χάρι – Μέγκαν: Οργισμένοι οι καλλιτέχνες για τη συμφωνία των 25 εκατ. δολαρίων με το Spotify
epa08116526 (FILE) - Britain's Prince Harry pose with Meghan Markle during a photocall after announcing their engagement in the Sunken Garden in Kensington Palace in London, Britain, 27 November 2017 (reissued 10 January 2020). Britain's Prince Harry and his wife Meghan have announced in a statement on 08 January that they will step back as 'senior' royal family members and work to become financially independent. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA *** Local Caption *** 53922692 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι καλλιτέχνες, που συνεργάζονται με την πλατφόρμα έχουν κάνει πολλές προσπάθειες για την αύξηση των εσόδων τους καθώς θεωρούν την πληρωμή τους από το Spotify «εκμετάλλευση».

Σε συνεργασία με το Spotify, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ προχώρησαν στην παραγωγή μίας σειράς podcast, γεγονός που προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων στους συνεργαζόμενους καλλιτέχνες της πλατφόρμας.

Τα -ιδιαιτέρως- χαμηλά έσοδα, που προσφέρει στους συνεργάτες της η εν λόγω πλατφόρμα αποτελούν ένα θέμα, που έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τους καλλιτέχνες. Αυτός είναι και ο λόγος, που τραγουδιστές και τραγουδοποιοί αντιδρούν απέναντι στη συμφωνία, που υπέγραψε το Spotify με το ζευγάρι έναντι 25 εκατ. δολαρίων.

Ο διευθυντής Horacio Gutierrez, κάνει λόγο για αύξηση του κοινού στην πλατφόρμα μετά την συγκεκριμένη συμφωνία, αφού το πρώην βασιλικό ζευγάρι έχει τη δική του δημοσιότητα. Μάλιστα, αναφέρει πως άμεσα θα επωφεληθούν και οι υπόλοιποι συνεργαζόμενοι, καθώς τα έσοδα θα ανέβουν.

Βέβαια, ένα τέτοιο επιχείρημα δεν βρίσκει σύμφωνους τους καλλιτέχνες. Θεωρούν ότι η κίνηση αυτή δεν θα έχει καμία θετική συνέπεια σε εκείνους, εφόσον ήδη πολλοί από αυτούς δεν πληρώνονται καν για τα τραγούδια τους. Επιπλέον, τήν χαρακτηρίζουν ως «υπενθύμιση της υποτίμησης», που υφίστανται οι άνθρωποι της τέχνης, ειδικότερα μετά την πανδημία.

Πολλές προσπάθειες έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό από διάσημους μουσικούς, τραγουδιστές ή τραγουδοποιούς για μία ριζική αλλαγή στον τρόπο, που τούς αντιμετωπίζει η μουσική βιομηχανία. Διεκδικούν μία δίκαιη πληρωμή ανάλογα με τις streaming προβολές, που κάνουν, καθώς εώς τώρα πληρώνονται με κάτι λιγότερο από ένα cent για κάθε streaming. Ενεργοί στον αγώνα τους είναι και οι Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Κρις Μάρτιν, Κέιτ Μπους και ο Ρόμπερτ Πλαντ, οι οποίοι μάλιστα απευθύνθηκαν εώς και την κυβέρνηση Ηνωμένου Βασιλείου