Χίλαρι Κλίντον: Να σφίξει ο κλοιός για τα κρυπτονομίσματα, κινδυνεύει το δολάριο

Χίλαρι Κλίντον: Να σφίξει ο κλοιός για τα κρυπτονομίσματα, κινδυνεύει το δολάριο
epa05610806 (FILE) A file photograph dated 26 September 2016 showing Democrat candidate Hillary Clinton debating Republican Donald Trump during the first Presidential Debate at Hofstra University in Hempstead, New York, USA. Media reports on 31 October 2016 state that FBI has obtained a search warrant to search emails found on one of Hillary Clinton's top aides computer. EPA/PETER FOLEY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα σχόλιά της κυρίας Κλίντον για τα κρυπτονομίσματα μονοπώλησαν συνέντευξή της στις 24 Νοεμβρίου στο MSNBC

Η αγορά κρυπτονομισμάτων πρέπει άμεσα να ρυθμιστεί, ώστε να αποφευχθεί η τεχνολογική χειραγώγηση από τη Ρωσία και την Κίνα, υποστηρίζει σε τοποθέτησή της η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον. 

Ειδικότερα, τα σχόλιά της κυρίας Κλίντον για τα κρυπτονομίσματα μονοπώλησαν συνέντευξή της στις 24 Νοεμβρίου στο MSNBC, με θέμα τη χειραγώγηση των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης από ορισμένα έθνη.

Η προειδοποίηση της Κλίντον επεκτάθηκε στην «τεχνολογία όλων των ειδών», την οποία είπε ότι τα κράτη και οι μη κρατικές οντότητες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να αποσταθεροποιήσουν χώρες και το δολάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. 

Όπως είπε, «Υπάρχει ένα άλλο πράγμα που βρίσκεται στον ορίζοντα, και αυτό είναι η ανάγκη ρύθμισης της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Φανταστείτε έναν συνδυασμό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τη συγκέντρωση ακόμη μεγαλύτερων χρηματικών ποσών μέσω του ελέγχου ορισμένων αλυσίδων κρυπτονομισμάτων.

Δεν έχουμε στο στόχαστρό μας μόνο κράτη όπως η Κίνα, η Ρωσία ή άλλα που χειραγωγούν την τεχνολογία κάθε είδους προς όφελός τους. Εξετάζουμε μη κρατικούς παράγοντες που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν το δολάριο ως αποθεματικό νόμισμα».

Τα τελευταία χρόνια, πολλά κράτη έχουν χρησιμοποιήσει ή έχουν εξετάσει να χρησιμοποιήσουν τα κρυπτονομίσματα για να παρακάμψουν οικονομικές κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πιο συγκεκριμένα, η Βόρεια Κορέα έχει χρησιμοποιήσει κρυπτονομίσματα για να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της, ενώ η ιρανική κυβέρνηση έχει ταχθεί δημόσια υπέρ των κρυπτονομισμάτων. Στις αρχές του 2020, ο Saeed Muhammad, διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης κάλεσε ειδικά το Ιράν να χρησιμοποιήσει κρυπτονομίσματα για να παρακάμψει τις αμερικανικές κυρώσεις.