«Η Χίλαρι θα κερδίσει τις εκλογές» δηλώνει ο Γουόρεν Μπάφετ

«Η Χίλαρι θα κερδίσει τις εκλογές» δηλώνει ο Γουόρεν Μπάφετ

Από το βήμα του συνεδρίου του Fortune ο Αμερικανός μεγαλο-επενδυτής δήλωσε πως θα στοιχημάτιζε υπέρ της Χίλαρι Κλίντον για νίκη στις εκλογές του 2016.

«Η Χίλαρι θα είναι υποψήφια. Θα το ανακοινώσει όσον το δυνατόν πιο αργά», δήλωσε χθες ενώπιον του συνεδρίου «Most Powerful Women» («Πιο Ισχυρές Γυναίκες») που διοργάνωσε το Fortune, ο μεγαλο-επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ.

Ο ιδρυτής της Berkshire Hathaway εμφανίστηκε σίγουρος μάλιστα για τη νίκη της Αμερικανίδας πρώην υπουργού Εξωτερικών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Χίλαρι θα κερδίσει μάλιστα».

Ο Αμερικανός πολυεκατομμυριούχος δεν έμεινε μόνο σε αυτό, αλλά πρόσθεσε γελώντας: «Θα στοιχημάτιζα χρήματα, κάτι που συνήθως δεν κάνω».

Η Χίλαρι Κλίντον, η οποία την 26η Οκτωβρίου θα κλείσει τα 67, έχει αναβάλει τις ανακοινώσεις σχετικά με την ενδεχόμενη υποψηφιότητά της για τις αρχές του 2015.

Ο Γουόρεν Μπάφετ είναι στενός σύμμαχος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος στην τελευταία προεκλογική εκστρατεία του είχε καλέσει το Κογκρέσο να υιοθετήσει τον «κανονισμό Μπάφετ», δηλαδή τη φορολόγηση κατά τουλάχιστον 30% των ετήσιων εισοδημάτων που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο δολάρια.