Χιλιάδες απολύσεις από τις σουηδικές Volvo και Elecrolux

Χιλιάδες απολύσεις από τις σουηδικές Volvo και Elecrolux

Οι δύο μεγάλες εταιρείες καταργούν από 2.000 θέσεις η κάθε μία.

Δύο μεγάλες σουηδικές εταιρείες, η Volvo και η Elecrolux, γνωστοποίησαν σήμερα με χωριστές ανακοινώσεις, πως καταργούν από 2.000 θέσεις εργασίας η καθεμιά.

Η εταιρεία ηλεκτρικών οικιακών συσκευών συσκευών Elecrolux ανακοίνωσε ότι καταργεί 2.000 θέσεις εργασίας μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα του τρίτου φετινού τριμήνου.

Η Electrolux διευκρίνισε πως θα κλείσει ένα εργοστάσιο στο Όραντζ της Αυστραλίας και θα μειώσει το δυναμικό της στην Ευρώπη, μετά την πτώση των καθαρών κερδών της κατά 29%, στα 655 εκατ. κορώνες (75 εκατ. ευρώ).

Διαβάστε ακόμη: H Lockheed Martin απολύει 600 εργαζομένους

Εξάλλου ο σουηδικός όμιλος Volvo Group που κατασκευάζει μεγάλα φορτηγά οχήματα, ανακοίνωσε την κατάργηση 2.000 θέσεων εργασίας στελεχών και συμβούλων παράλληλα με την ανακοίνωση αποτελεσμάτων πολύ κατώτερων από τις προβλέψεις των αναλυτών.

«Ελήφθη απόφαση για τον εξορθολογισμό του δυναμικού στην πλαισίωση του προσωπικού και τις διοικητικές υπηρεσίες, η οποία αφορά περίπου 2.000 μισθωτούς και συμβούλους», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η σουηδική εταιρεία. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 2% του δυναμικού του ομίλου (95.400 μισθωτοί και 17.200 εργαζόμενοι με προσωρινές συμβάσεις και σύμβουλοι).

Τα καθαρά κέρδη του Volvo Group, τα οποία μειώθηκαν κατά 1% στο 1,387 δισ. κορώνες (158 εκατ. ευρώ) είναι πολύ κατώτερα των 2 δισ. που περίμεναν οι αναλυτές.

Ο τζίρος του ομίλου υποχώρησε κατά 5% στα 64,880 δισ. κορώνες, ενώ οι αναλυτές υπολόγιζαν πως θα ήταν 67,7 δισ. κορώνες.