Χιόνια στην Αττική έφερε ο «Τηλέμαχος»

Χιόνια στην Αττική έφερε ο «Τηλέμαχος»
Χιονόπτωση σημειώθηκε στην πόλη του Άργους, Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στη χώρα και η επέλαση του «Τηλέμαχου» έφερε χιόνια στην Αττική. Δείτε σε ποιες περιοχές είναι κλειστά τα σχολεία.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στη χώρα μας και η επέλαση του «Τηλέμαχου» έφερε τα χιόνια σε πολλές περιοχές της Αττικής κυρίως στα βόρεια προάστια. Από την τροχαία έχουν ληφθεί μέτρα για την πρόληψη ατυχημάτων και την ασφαλή κίνησή των οχημάτων με την διακοπή της κυκλοφορίας σε περιφερειακούς δρόμους, την απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην νέα εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας ενώ γίνονται συστάσεις για χρησιμοποίηση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Αττική

Από τους 66 δήμους της Περιφέρειας Αττικής, οι 46 έχουν πλέον αποφασίσει να μη λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία.

Συγκεκριμένα, στον Κεντρικό Τομέα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Ηλιούπολης, Γαλατσίου, Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Βύρωνα, Καισαριανής, Ζωγράφου, Δάφνης-Υμηττού.

Στο Βόρειο Τομέα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Κηφισιάς, Παπάγου-Χολαργού, Βριλησσίων, Αγίας Παρασκευής, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Φιλοθέης-Ψυχικού, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Πεντέλης, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μεταμόρφωσης.

Στο Νότιο Τομέα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αγίου Δημητρίου, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης.

Στο Δυτικό Τομέα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου.

Στην Ανατολική Αττική, κλειστά θα είναι τα σχολεία στους δήμους Αχαρνών, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Παιανίας, Σπάτων-Αρτέμιδος, Ωρωπού, Διονύσου, Σαρωνικού, Κρωπίας, Παλλήνης, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Ραφήνας-Πικερμίου.

Στη Δυτική Αττική, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Μεγαρέων, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Ασπροπύργου.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στον δήμο Αθηναίων.

Στην Π.Ε. Νήσων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Σπέτσες και Σαλαμίνα. Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη

Επίσης σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής λειτουργούν θερμαινόμενοι χώροι με στόχο την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά τη χειμερινή περίοδο. Κλειστή λόγω της χιονόπτωσης η Εθνική Οδός Αθηνών Λαμίας, η λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή και ο δρόμος προς Υμηττό

Κεντρική Μακεδονία

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών. Για την ασφάλεια των μαθητών και προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα στις αυλές, αρκετοί δήμοι αποφάσισαν να μην ανοίξουν τις σχολικές αίθουσες.

Στον νομό Θεσσαλονίκης, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στον δήμο Λαγκαδά. Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι δομές των ΙΕΚ, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Λαγκαδά.

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία και στον δήμο Βόλβης ενώ κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα σχολικά συγκροτήματα στον διευρυμένο δήμο Ωραιοκάστρου .

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα σχολεία στη Δημοτική Ενότητα Χορτιάτη (Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Εξοχή και Φίλυρο) του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Κανονικά ενώ στον δήμο Νεάπολης – Συκεών δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Συκιές και Πεύκα.

Δεν θα χτυπήσει το κουδούνι στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την περιφερειακή ενότητα του Κιλκίς, λόγω του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Πολυγύρου και Αριστοτέλη της Χαλκιδικής, Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Πέλλας και Έδεσσας.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες στην Κεντρική Μακεδονία, και ο παγετός προκαλούν τα προβλήματα και στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη, λόγω παγετού και ισχυρών ανέμων, ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας στις επαρχιακές οδούς Νέας Μεσήμβριας – Ξηροχωρίου, Προχώματος – Αγιονερίου, Βαθύλακκου – Αγιονερίου, Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη και Μελισσοχωρίου – Ωραιοκάστρου.

Στον νομό Πέλλας, συνεχίζεται η διακοπή κυκλοφορίας προς και από το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής.

Στην Ημαθία, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας -Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), στις επαρχιακές οδούς Βέροιας – Σελίου, Βέροιας – Δασκίου και σε δημοτικές οδούς της Νάουσας.

Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου Κιλκίς και εντός της πόλης, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Αξιούπολης – Φανού – Σκρά και στην επαρχιακή οδό Γουμένισσας – Λιβαδίων.

Στην Πέλλα, αλυσίδες χρειάζονται σε όλο το επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο και στις Σέρρες, στην επαρχιακή οδό Σερρών – χιονοδρομικό Λαλιά, από το 18,5ο χλμ έως το 26,8ο χλμ.

Στη Χαλκιδική, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδας και στην επαρχιακή οδό Ν.Μουδανιών -Συκιάς.

Δ. Μακεδονία

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, με απόφαση των δημάρχων Κοζάνης, Εορδαίας, Σερβίων, Βελβεντού και Βοΐου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης, στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, με αποφάσεις των δημάρχων Φλώρινας και Αμυνταίου τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, με απόφαση του δημάρχων, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις 8 και 9 Ιανουαρίου ενώ στον δήμο Δεσκάτης σχετική απόφαση ελήφθη μόνο για την Τρίτη 8 Ιανουαρίου. Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, τέλος, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Σωτήρη Αδαμόπουλου, όλα τα σχολεία του νομού θα είναι κλειστά στις 8 Ιανουαρίου, εξαιτίας της συμμετοχής των σχολείων στις καρναβαλικές εκδηλώσεις “Ραγκουτσάρια 2019”, που διοργανώνει ο δήμος Καστοριάς.

Στερεά Ελλάδα

Κλειστά θα παραμείνουν τα περισσότερα σχολεία λόγω των πολικών θερμοκρασιών που επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας. Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις που εκδόθηκαν σε όλους τους δήμους, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, εκτός από τον δήμο της Λαμίας, όπου στην περιοχή του θα παραμείνει κλειστό μόνο το γυμνάσιο και το λύκειο της Υπάτης.

Για λόγους προληπτικούς, η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων που κινούνται προς την Αθήνα διακόπτεται στην περιοχή της Λαμίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, είναι προληπτικό μέτρο, έτσι ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στο εθνικό δίκτυο στα όρια της

Κρήτη

Όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον δήμο δήμο Οροπεδίου Λασιθίοθα παραμείνουν κλειστές λόγω της κακοκαιρίας, που πλήττει τις τελευταίες ώρες την περιοχή, με πυκνή χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες.

Δ. Θεσσαλία

Κλειστές θα παραμείνουν σχολικές μονάδες λόγω των καιρικών συνθηκών, σε δήμους των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας.

Σποράδες

Η κακοκαιρία «Τηλέμαχος» έχει πλήξει τις Σποράδες και ιδιαίτερα το νησί της Σκοπέλου τις τελευταίες ώρες, καθώς το χιόνι έχει καλύψει όλοκληρο το νησί. Τα σχολεία στη Σκόπελο δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη για την ασφάλεια των μαθητών.

Ηλεία

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε πέντε δημοτικές ενότητες των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, στην Ηλεία, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Κεφαλονιά

Η νέα επιδείνωση των καιρικών φαινομένων επηρέασε το νησί της Κεφαλονιάς, όπου με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Παναγή Δρακουλόγκονα, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Ήπειρος

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε δήμους των νομών Ιωαννίνων και Άρτας μετά από σύσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου και των φορέων της εκπαίδευσης στα Γιάννενα. Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, λόγω παγετού.

Έβρος

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα λόγω του παγετού τα σχολεία στους δήμους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου

Ν. Λάρισας

Κλειστά θα παραμείνουν ορισμένα σχολεία σε περιοχές του νομού Λάρισας, όπου η χιονόπτωση είναι πιο έντονη. Συγκεκριμένα, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία των Δήμων Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρσάλων.

Στους Δήμους Τεμπών και Αγιάς θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία σε Καλλιπεύκη, Αιγάνη, Αμπελάκια, Μελοιβία και Στόμιο.