Χιονίζει στην Πάρνηθα- Δείτε live εικόνα

Χιονίζει στην Πάρνηθα- Δείτε live εικόνα
Χιονισμένο τοπίο στην Πάρνηθα, την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018. Ψυχρό μέτωπο επικρατεί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής και νότιας χώρας καθώς και σε περιοχές της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου, απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων σε κάποια ορεινά σημεία του οδικού δικτύου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ποιες περιοχές θα επηρεάσει τις επόμενες ώρες το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Νέο κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τις τελευταίες ώρες πολλές περιοχές της χώρας, φέρνοντας ακόμα και χιόνια στην Πάρνηθα. Το σκηνικό του καιρού συνθέτουν βροχές και καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι. Χαρακτηριστικές της κακοκαιρίας είναι οι εικόνες που έρχονται από την Πάρνηθα, όπου από το πρωί σημειώνονται χιονοπτώσεις.

Δείτε ΕΔΩ live εικόνα.

Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ώρες 

Συνεχίζεται η κακοκαιρία, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Βροχοπτώσεις αναμένονται για το υπόλοιπο της ημέρας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και Ιόνιο καθώς και στις παράκτιες περιοχές τους, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα προς το βράδυ θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Ενισχυμένοι θα είναι οι βόρειοι άνεμοι στα πελάγη, φτάνοντας πρόσκαιρα κατά τόπους τα 8 μποφόρ και τα 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές όπου ο άνεμος αναμένεται να ξεπεράσει τα 6 μποφόρ καθώς και η επικρατούσα διεύθυνση του.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, οι οποίες κατά τόπους αναμένεται να είναι κατά 6 έως 10 βαθμούς χαμηλότερες από αυτές της Δευτέρας 22/03. Στον σχετικό χάρτη φαίνεται η μεταβολή της μέγιστης θερμοκρασίας της Τρίτης 23/03 σε σχέση με αυτή της Δευτέρας 22/03.