Χιωτίδης: Και παύση πληρωμών και δραχμή αν χρειαστεί. Τελεία και παύλα.

Χιωτίδης: Και παύση πληρωμών και δραχμή αν χρειαστεί. Τελεία και παύλα.

«Φωτιές» άναψε νέα δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ – Τον «αδειάζει» η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου.

Νέα ένταση στην προεκλογική διαμάχη ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε δήλωση που έκανε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη, Γιώργος Χιωτίδης, σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ο κ. Χιωτίδης ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο της εκπομπής να αναφέρει συγκεκριμένα ποια όπλα θα χρησιμοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, επισημαίνοντας ότι οι δηλώσεις του κόμματός του είναι αόριστες «με πολλά αν».

Ο κ. Χιωτίδης έδωσε την εξής απάντηση:
«Εάν χρειαστεί να πάμε για δημοψήφισμα, θα πάμε για δημοψήφισμα. Εάν χρειαστεί να κάνουμε παύση πληρωμών, θα κάνουμε παύση πληρωμών. Τελεία και παύλα. Και εάν χρειαστεί, προκειμένου να σκοτώσουμε το μισό πληθυσμό της χώρας, θα πάμε και στη δραχμή. Τελεία και παύλα. Με αυτή την έννοια, το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ είναι απολύτως σωστό».

Τη δήλωσή του επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, με την υποσημείωση: «Τώρα ας την μοντάρει όπως θέλει ο κ. Σκουρλέτης».

«Υπάρχουν άνθρωποι μέσα στα ψηφοδέλτια που είναι πιο σκεπτικιστές για το ευρώ, αλλά η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρώ είναι στρατηγική… Θέλουμε να παραμείνουμε στο ευρώ για στρατηγικούς λόγους, αν διαλυθεί το ευρώ θα επιστρέψουμε στη δεκαετία του ‘30 στις ανταγωνιστικές υποτιμήσεις και στους εθνικισμούς» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αφορμή τις δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ περί επιστροφής στη δραχμή.

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει σοβαρή διαπραγμάτευση για ένα λειτουργικό πρόγραμμα βοήθειας, υποστηρίζοντας ότι «η λογική του προγράμματος είναι πάντα να χρειαζόμαστε λεφτά για να περάσουν συγκεκριμένα μέτρα… Πρέπει να αλλάξουμε πορεία και αν δεν ξεφύγουμε από τη λογική θα παραμείνουμε στην ίδια κατάσταση».