Οι χειρόγραφες σημειώσεις ενισχύουν τη μνήμη

Οι χειρόγραφες σημειώσεις ενισχύουν τη μνήμη

Ξεχάστε για λίγο τον υπολογιστή, αν δεν θέλετε να ξεχνάτε τα υπόλοιπα!

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η χρήση των παραδοσιακών στυλό και του μολυβιού είναι προτιμότερη από τη δακτυλογράφηση σε υπολογιστή για την εγκεφαλική ευεξία.

Πιο συγκεκριμένα, τα ευρήματα μιας νέας έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο έντυπο Psychological Science, έδειξαν ότι η χειρόγραφη «αποθήκευση» πληροφοριών μακροπρόθεσμα αποδεικνύεται καλύτερη για την απομνημόνευση εννοιολογικών πληροφοριών, συγκριτικά με τη μέθοδο «δεξί κλικ, αποθήκευση ως» στον υπολογιστή.

«Τα νέα μας ευρήματα δείχνουν ότι ακόμα κι αν οι φορητοί υπολογιστές χρησιμοποιούνται για ακαδημαϊκούς σκοπούς μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τις επιδόσεις», τονίζει ο επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας και επιστήμονας ψυχολόγος Παμ Μούλερ του Πανεπιστημίου Πρίνστον.

Μάλιστα, ο Παμ Μούλερ ύστερα από προσωπική της εμπειρία ως πτυχιούχος βοηθός διδασκαλίας αποφάσισε να κάνει στροφή από το λάπτοπ σε μολύβι και στυλό και στη συνέχεια να διερευνήσει το θέμα.

«Ένιωσα σα να συγκράτησα πολύ περισσότερα από τη διάλεξη εκείνη τη μέρα», αναφέρει ο Μούλερ ο οποίος δούλευε δίπλα στον ερευνητή ψυχολογίας Ντάνιελ Όπενχαιμερ εκείνη την περίοδο.

Διαβάστε περισσότερα στο neolaia.gr