Η χειρονομία του Βαρουφάκη που εκνεύρισε τους Γερμανούς

Η χειρονομία του Βαρουφάκη που εκνεύρισε τους Γερμανούς

Αναφορά της Bild σε ομιλία του νυν υπουργού Οικονομικών το 2013, στην οποία υψώνει το μεσαίο του δάχτυλο...αναφερόμενος στο Βερολίνο. 

«Γι’ αυτό ο Έλληνας υπουργός υψώνει το μεσαίο δάχτυλο» είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Bild, που αναπαράγει στιγμιότυπο από μία διάλεξη του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στις 15 Μαΐου του 2013 στο Ζάγκρεμπ. «Δεν φοράει γραβάτα, ο γιακάς από το σακάκι του είναι σηκωμένος και έχει τα χέρια του στις τσέπες» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα και συνεχίζει:

«Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, εργάστηκε για πολλά χρόνια ως καθηγητής οικονομικών και είναι γνωστός για τις προκλητικές του δηλώσεις».

Η Bild τονίζει στη συνέχεια του δημοσιεύματος, ότι την συγκεκριμένη χειρονομία, ο κ. Βαρουφάκης, την είχε απευθύνει στη Γερμανία.

Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε τότε στο πλαίσιο σεμιναρίου για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Ο κ. Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, έκανε μια ανάλυση για το ευρώ σημειώνοντας ότι «Είναι άλλο πράγμα να λέμε δεν έπρεπε να έχουμε το ευρώ και άλλο πράγμα να λέμε ότι φεύγουμε».

«Εάν καταρρεύσει το ευρώ θα έχουμε απίστευτη ύφεση στη Γερμανία και στασιμοπληθωρισμό στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η παγκόσμια οικονομία δεν θα μπορέσει να αντέξει το χτύπημα. Οι οικονομίες της Κίνας και της Βραζιλίας θα έχουν αντίστροφη πορεία. Η παγκόσμια οικονομία δεν θα μπορέσει να αντέξει το χτύπημα» ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι αυτό που έκαναν οι τρεις προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. «Δεν υπεραμύνομαι του γεγονότος ότι μείναμε στο ευρώ ακολουθώντας τις προτάσεις που μας έρχονταν μέσω Βρυξελλών ή Φρανκφούρτης» έλεγε ο Γιάνης Βαρουφάκης για να παρουσιάσει μετά την πρότασή του.

«Η δικιά μου πρόταση ήταν η Ελλάδα, τον Γενάρη του 2010, να χρεοκοπήσει μέσα στη ζώνη του ευρώ και να υψώσει το μεσαίο δάκτυλο στην Γερμανία λέγοντας “τώρα μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα μόνοι σας”» ήταν τα λόγια του υπουργού Οικονομικών.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα