Χορηγία 4 εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα ΙΚΕΑ στο The Home Project για την υποστήριξη παιδιών-προσφύγων

Η ΜΚΟ παρέχει ασφάλεια σε ασυνόδευτα παιδιά από το 2016 μέχρι σήμερα.

 

Χορηγία 4 εκατ. ευρώ έλαβε από το Ίδρυμα ΙΚΕΑ η The Home Project, ώστε να υποστηρίξει 100 παιδιά-πρόσφυγες με στέγη, ψυχοκοινωνική και νομική υποστήριξη, εκπαίδευση και υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης.

Η The Home Project είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση ανθρωπιστικού σκοπού που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 και παρέχει ασφάλεια σε παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες που φθάνουν στην Ελλάδα ασυνόδευτα.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα στο πλαίσιο ειδική εκδήλωσης, η χορηγία αυτή αποτελεί μέρος ευρύτερης προσπάθειας του Ascend Collaborative (www.ascendcollaborative.org/), μίας σύμπραξης μεταξύ οργανισμών και ιδρυμάτων του ιδιωτικού τομέα -ανάμεσα σε αυτούς και του Ιδρύματος ΙΚΕΑ- που έχει αφιερωθεί ειδικά στον σκοπό βελτίωσης της ζωής των προσφύγων στην Ελλάδα.

Η τριετής χορηγία 4 εκατ. ευρώ του Ιδρύματος IKEA θα επιτρέψει στην The Home Project να παράσχει ασφάλεια σε 100 παιδιά τα οποία αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τη χώρα τους, σύμφωνα και με τον διαρκή στόχο της οργάνωσης που, εκτός από στέγαση, προσφέρει στα παιδιά ένα ολιστικό μοντέλο υποστήριξης, που τα βοηθά να επανακάμψουν από βαθιά τραύματα και να χτίσουν ένα καινούργιο μέλλον για τους εαυτούς τους.

Συνολικά, στους 20 μήνες λειτουργίας της, η The Home Project, που ιδρύθηκε από το Libra Group το 2016, έχει καταφέρει να στηρίξει περισσότερα από 300 παιδιά και έχει δημιουργήσει περισσότερες από 130 θέσεις εργασίας. Το Ίδρυμα ΙΚΕΑ είναι στενός συνεργάτης και υποστηρικτής των πρωτοβουλιών της The HOME Project αφού έχει επίσης χρηματοδοτήσει, το 2017, τη δημιουργία και λειτουργία πέντε νέων ξενώνων φιλοξενίας.

Η Σοφία Κουβελάκη, εκτελεστική διευθύντρια της The Home Project, ανέφερε: «Τα ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα προσπαθώντας να επανενωθούν με τις οικογένειές τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή να λάβουν άσυλο στη χώρα μας. Συνήθως, έχουν καταλήξει στην Ελλάδα αφού έχουν ταξιδέψει ολομόναχα, προσπαθώντας να γλυτώσουν από την βία του πολέμου και των διώξεων και υπό τρομακτικά επικίνδυνες συνθήκες. Σήμερα, τα παιδιά αυτά είναι η πιο ευάλωτη ομάδα προσφύγων και πρέπει να προστατευθούν ώστε να γίνουν και να αισθανθούν πάλι αυτό που πραγματικά είναι: παιδιά».

Από την πλευρά του, ο Στέλιος Κυριακάκης, Chief Operating Officer του Ιδρύματος IKEA, τόνισε: «Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην προστασία και την ασφάλεια. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το Ίδρυμα IKEA υποστηρίζει την The Home Project ώστε με τη σειρά της, να εξασφαλίσει αυτό το δικαίωμα σε παιδιά που αναγκάστηκαν να φύγουν από σπίτι τους, να τα βοηθήσει να επιβιώσουν, να ανακάμψουν και να χτίσουν ένα μέλλον για τον εαυτό τους».