Χωρίς αποτέλεσμα ο «μαραθώνιος» διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς

Χωρίς αποτέλεσμα ο «μαραθώνιος» διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την άφιξή του στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, Κυριακη 9 Αυγούστου 2015. Η συνάντηση πραγματοποιείται στο χώρο διαμονής των θεσμών. ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Νέες συνομιλίες θα χρειαστεί να συνεχιστούν και τη Δευτέρα. Στόχος όλων να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Χωρίς αποτέλεσμα έλαβε τέλος η συνάντηση της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς, ωστόσο η διαπραγμάτευση φαίνεται πως βρίσκεται πλεόν στην τελική ευθεία. Στόχος όλων πλέον είναι να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία (staff level agreement) μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι συνομιλίες θα χρειαστεί να συνεχιστούν και τη Δευτέρα διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι σκοπός όλων παραμένει να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις στη διάρκεια των συνομιλιών της Δευτέρας.

Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκαν:

– Το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. Σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνάται η συμβιβαστική λύση συζητώντας δύο θέματα: την τυπική διάρκεια της τουριστικής περιόδου που θα οριστεί στα κείμενα και τον ορισμό της τουριστικής περιοχής.

– Το ζήτημα της πώλησης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και εκτός φαρμακείων, το οποίο υπάρχει σε παλαιότερη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, επιτεύχθηκε συμβιβασμός.

– Οι αγορές προϊόντων