Χωρίς ελληνικό ενδιαφέρον, τελικά, το rebalancing στους δείκτες MSCI

Χωρίς ελληνικό ενδιαφέρον, τελικά, το rebalancing στους δείκτες MSCI

Άνευ ελληνικού ενδιαφέροντος εξελίχθηκε, τελικά, η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις, για είσοδο της Εθνικής Τράπεζας, της οποίας η κεφαλαιοποίηση ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ, στον MSCI Standard, ή τη διαγραφή της Jumbo.

Έτσι, φαίνεται πως η όποια κίνηση για είσοδο ή έξοδο θα πρέπει να μετατεθεί για τον Μάιο και την επόμενη αναδιάρθρωση. Σε αυτό το πλαίσιο, ο βασικός δείκτης θα συνεχίσει να περιλαμβάνει τις μετοχές έξι εταιρειών, και συγκεκριμένα τις ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Eurobank και Alpha Bank.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, η Εθνική ήταν υποψήφια για εισαγωγή, ενώ η μετοχή της Jumbo ήταν ξανά υποψήφια για διαγραφή. Επιπλέον υπήρχαν και κάποιες πληροφορίες ξανά για τη Μυτιληναίος, οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Morgan Stanley, η Εθνική Τράπεζα αποτελούσε ισχυρή δυνητική προσθήκη, ωστόσο επί του παρόντος παραμένει στον δείκτη της μικρής κεφαλαιοποίησης MSCI Greece.

Η αμερικανική τράπεζα σημείωνε πως εάν προσετίθετο «θα περιμέναμε παθητική επένδυση και εισροές ύψους 142 εκατ. δολ. ή μια επίπτωση συναλλαγών 13 ημερών για την κάλυψη».

Προς εισαγωγή προόριζε την Εθνική και η Societe Generale. Πλέον οι πιθανές αλλαγές στους δείκτες της MSCI ίσως σημειωθούν στις 12 Μαΐου 2022 με ημερομηνία διακανονισμού 31 Μαΐου 2022.