Χωρίς κεντρικό παρουσιαστή και η φετινή τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ

Χωρίς κεντρικό παρουσιαστή και η φετινή τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ
UK OUT, NO MAGS, SALES, ARCHIVES, INTERNET PAP77 - 20030323 - LOS ANGELES, UNITED STATES : An Oscar statue on the stage in the General Photo Room at the 75th Academy Awards at the Kodak Theatre, Los Angeles, USA. The Academy Awards, Oscars, will take place later this evening, Sunday 23 March 2003. EPA PHOTO PA/IAN WEST/MJS
Το τοπίο για την απονομή των Όσκαρ 2020, αρχίζει σιγά-σιγά να ξεκαθαρίζει.

Χωρίς κεντρικό παρουσιαστή θα πραγματοποιηθεί και φέτος η τελετή απονομής των Όσκαρ, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του ABC, Κάρι Μπουρκ σε κριτικούς. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία και η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα(16/1).

«Μαζί με την Ακαδημία αποφασίσαμε ότι δεν θα υπάρχει ούτε φέτος κεντρικός παρουσιαστής, επαναλαμβάνοντας αυτό που δούλεψε πολύ καλά και πέρυσι: υψηλή ψυχαγωγία, εντυπωσιακά μουσικά νούμερα, κωμικά σκετς και δύναμη των σταρ», ανέφερε η Μπουρκ.

Πέρυσι, για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια η τελετή των Όσκαρ δεν είχε κεντρικό παρουσιαστή ύστερα από την απόλυση του κωμικού Κέβιν Χαρτ με συνοπτικές διαδικασίες εξαιτίας κάποιων ομοφοβικών του tweet. «Η περσινή τελετή ήταν πολύ διασκεδαστική και γεμάτη εκπλήξεις, αλλά και “σφιχτή”. Ακόμα, είδαμε ότι και τα νούμερα είχαν ανέβει σε δίψηφους αριθμούς», ανέφερε η Μπουρκ.

Ωστόσο η ίδια διευκρίνισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ξανά κεντρικός παρουσιαστής για την λαμπερή τελετή του Χόλυγουντ στο μέλλον.

Η 92η τελετή των Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου.

Στα Όσκαρ ελπίζει το Netflix

Το Netflix μπορεί να μην τα πήγε και τόσο καλά στις Χρυσές Σφαίρες, αφού κατάφερε να αποσπάσει μόνο δύο βραβεία, ωστόσο ευελπιστεί να τα πάει καλύτερα στα Όσκαρ με τις ταινίες του «The Irishman» και «Story of Marriage».

«Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας», τόνισε μία πηγή που γνωρίζει την στρατηγική της πλατφόρμας στο Variety. «Το Netflix εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στο διαμέτρημα και τη δεξιοτεχνία των ταινιών της και τις υποστηρίζει, όπως και τους κινηματογραφιστές της με μεγάλο ενθουσιασμό», είπε μία άλλη πηγή της εταιρείας.

Πάντως η τηλεοπτική πλατφόρμα αναθάρρησε κάπως από τις υποψηφιότητες που έλαβε για τα βραβεία BAFTA, καθώς οι παραγωγές της συγκέντρωσαν συνολικά 23 υποψηφιότητες.