Χωρίς θεατές από το εξωτερικό οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο

Χωρίς θεατές από το εξωτερικό οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο
epa08725820 A pedestrian wearing a protective mask walks past the emblem and the schedule of the Tokyo 2020 Olympic Games with re-scheduled date in Tokyo, Japan, 07 October 2020. The Olympic Games was postponed and the opening was rescheduled from 23 July 2021 through 08 August 2021 due to the COVID-19 disease and coronavirus pandemic. EPA/KIMIMASA MAYAMA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Πρόκειται για δύσκολη απόφαση», είπε ο πρόεδρος της ΔΟΕ.

Η Ολυμπιακή Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020 ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα επιτραπεί η παρουσία θεατών από το εξωτερικό, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων που έχουν προγραμματιστεί γι’ αυτό το καλοκαίρι.

«Πρόκειται για μια δύσκολη απόφαση» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, έπειτα από την διαδικτυακή σύσκεψη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, της ιαπωνικής κυβέρνησης, της κυβέρνησης του Τόκιο, της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής και των τοπικών διοργανωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 1 εκατομμύριο εισιτήρια έχουν πωληθεί σε κόσμο εκτός Ιαπωνίας. Οι διοργανωτές έχουν υποσχεθεί επιστροφές χρημάτων, αλλά αυτό θα καθοριστεί από τους λεγόμενους Εξουσιοδοτημένους Μεταπωλητές Εισιτηρίων που χειρίζονται τις πωλήσεις εκτός Ιαπωνίας. Την ίδια στιγμή, δεν θα καλυφτεί το κόστος για τις κρατήσεις ξενοδοχείων που πρέπει να ακυρωθούν.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020 που αναβλήθηκαν πέρυσι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα 23 Ιουλίου-8 Αυγούστου.