Χουλιαράκης: Οφείλουμε να τηρήσουμε τη συμφωνία

Χουλιαράκης: Οφείλουμε να τηρήσουμε τη συμφωνία

«H συμφωνία χαρακτηρίζεται από ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή με ρεαλιστικούς στόχους», εξηγεί ο υπηρεσιακός Υπουργός Οικονομικών.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο υπηρεσιακός Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης ανέφερε πως μελετώνται μέτρα, ώστε να μην πληρώνουν μόνο οι μη έχοντες και πως η συμφωνία πρέπει να τηρηθεί.

«H συμφωνία χαρακτηρίζεται από ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή με ρεαλιστικούς στόχους. Οφείλουμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει με την πρόσφατη συμφωνία, ώστε να ενισχυθεί η αξιοπιστία στην άσκηση μακροοικονομικής πολιτικής, να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη στην οικονομία και να επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς μεγέθυνσης τον επόμενο χρόνο», υπογράμμισε ο κ. Χουλιαράκης και αναφερόμενος στα capital controls προσέθεσε:

«Η λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης που προσφέρει η πρόσφατη συμφωνία και η εμπέδωση εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία διαλύουν τον κίνδυνο της εξόδου από το κοινό νόμισμα και επιτρέπουν τη σταδιακή, αλλά ταχεία άρση των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές».