Χρέωση ταινιών ανάλογα με το που προβάλλονται

Χρέωση ταινιών ανάλογα με το που προβάλλονται

Οι χρεώσεις θα είναι διαφορετικές για ταινίες που θα προβληθούν σε οθόνες, ταμπλέτες και κινητά. 

Μέχρι τώρα καθόσασταν αναπαυτικά στο καναπέ σας και απολαμβάνατε την ταινία σας. Συνδέατε τον υπολογιστή σας με την οθόνη της τηλεόρασης για να βλέπετε καλύτερα, γεμίζατε ένα μπολ ποπ κορν και αφήνατε το σενάριο να σας ταξιδέψει.

Θα κάνατε, όμως, το ίδιο αν ξέρατε πως χρεώνεστε ανάλογα με το που προβάλετε τη ταινία σας;

Ο πρόεδρος της Dreamworks Animation, της εταιρείας παραγωγής κινουμένων σχεδίων, Jeffrey Katzenber, δήλωσε πως στην επόμενη δεκαετία το κόστος θέασης μιας ταινίας από το διαδίκτυο θα έχει χρέωση ανάλογα με το μέσο που θα επιλέγει να την δει ο θεατής.

Εκείνοι που θέλουν να απολαμβάνουν τη ταινία σε μεγάλες οθόνες θα πρέπει να πληρώνουν αρκετά, εν αντιθέσει με εκείνους που επιλέγουν την οθόνη του κινητού, πληρώνοντας ένα μικρό ποσό συνδρομής.

Οι πρώτες αντιδράσεις, έντονες. Πως μπορεί να προσδιοριστεί το μέγεθος της οθόνης με ακρίβεια;

Ο Katzenber μιλώντας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Milken της Καλιφόρνια, εξήγησε πως από τη μέρα που θα κυκλοφορεί μια ταινία θα είναι διαθέσιμη για προβολή για 17 ημέρες, ένα χρονικό διάστημα το οποίο μπορεί να φέρει ένα υψηλό κέρδος απολαβών.

Την 18η ημέρα, η ταινία θα μπορεί να είναι προσβάσιμη ηλεκτρονικά από τον καθένα και ο θεατής θα πληρώνει “εισιτήριο” ανάλογα με το μέσο προβολής.

Το μοντέλο τιμολόγησης που πρότεινε ήταν 15 δολάρια ανά ταινία που θα επιλέγεται να προβληθεί σε μεγάλες οθόνες, 4 δολάρια για μια οθόνη 75in και 1,99 δολάρια για προβολή σε smartphone.

Όλα αυτά, διότι έχει πλέον καταλήξει στο συμπέρασμα πως η βιομηχανία των ταινιών δεν είναι πια κερδοφόρα.

Διαβάστε ακόμα:

Μεγαλώνει τις οθόνες η Apple;

Η Sony ορίζει την εικονική πραγματικότητα

Πώς οι Mac άλλαξαν τον κόσμο των υπολογιστών