Χρηματοδότηση 85 εκατ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στη ΔΕΗ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χρηματοδότηση του οργανισμού σε 18 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Δάνειο ύψους 85 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση 18 μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, χορηγεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στη ΔΕΗ.

Η σύμβαση υπεγράφη στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ και αφορά επενδύσεις σε Κεφαλονιά, Χίο, Λέσβο, Κρήτη, Μύκονο, Σάμο, Εύβοια, Λήμνο, Κάρπαθο, Ικαρία, Τήνο, Ψαρά και Καρδίτσα.

Οι επενδύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν την επόμενη διετία και θα αυξήσουν το παραγωγικό δυναμικό των ΑΠΕ κατά 90 μεγαβάτ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα από την ΕΤΕπ.

Σε δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος της τράπεζας, Τζόναθαν Τέιλορ, τόνισε ότι οι επενδύσεις σε ΑΠΕ είναι απαραίτητες, προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ενώ υπογράμμισε την μακρόχρονη συνεργασία με τον όμιλο της ΔΕΗ.

Το δάνειο θα υποστηρίξει την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ και την αλλαγή του ενεργειακού μείγματος, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΗ και της θυγατρικής, ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Μανώλης Παναγιωτάκης, ο οποίος επίσης υπογράμμισε τον καταλυτικό ρόλο της ΕΤΕπ για την υποστήριξη του τομέα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Ηλίας Μοναχολιάς, υπογράμμισε από την πλευρά του, ότι η χρηματοδότηση θα επιτρέψει τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων μονάδων ΑΠΕ, με ιδιαίτερα συμφέροντες όρους για την εταιρεία.