Χρονιά σημαντικών επιχειρηματικών διακρίσεων για την GENESIS Pharma

Η εταιρεία ανακηρύχθηκε «National Champion» στα φετινά European Business Awards.

H GENESIS Pharma ανακηρύχθηκε «National Champion» και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα αναγνωρισμένα βραβεία European Business Awards στην κατηγορία RSM Entrepreneur of the Year.

Μέσα από μια διαδικασία αξιολόγησης, στην οποία συμμετείχαν διακεκριμένοι Ευρωπαίοι εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας, η GENESIS Pharma επιλέχθηκε μεταξύ των 60 ελληνικών επιχειρήσεων που θα διαγωνιστούν για τον τίτλο Ruban d’ Honneur, ο οποίος απονέμεται στις 100 κορυφαίες επιχειρήσεις της Ευρώπης.

Τα European Business Awards είναι ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους θεσμούς επιχειρηματικότητας, που αναδεικνύει και επιβραβεύει την επιχειρηματική αριστεία και την καινοτομία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί πως, ο ανταγωνισμός της φετινής 8ης διοργάνωσης ήταν εξαιρετικά έντονος καθώς σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών – έλαβαν μέρος 24.000 επιχειρήσεις από 33 χώρες της Ευρώπης, 40% περισσότερες από την περασμένη χρονιά.

Αυτή η σημαντική διάκριση για την εταιρεία και τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, κ. Κωνσταντίνο Ευριπίδη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από σημαντικές επιχειρηματικές διακρίσεις που έχει λάβει η GENESIS Pharma από την αρχή του έτους  για την ανάπτυξή της και τη δέσμευσή της στην ποιότητα και την εταιρική υπευθυνότητα: 1. Best Workplaces για το εργασιακό περιβάλλον, 2. CRI Index για τη δέσμευση στην εταιρική υπευθυνότητα, 3. EFQM recognized for excellence-4 αστέρων για την ποιότητα και αριστεία, 4. Βραβείο «Αυτοδημιούργητου Επιχειρηματία» στον κ. Ευριπίδη από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών στο πλαίσιο των Βραβείων ΕΒΕΑ.

Στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, οι εθνικοί φιναλίστ θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή που θα επιβραβεύσει τις 100 κορυφαίες επιχειρήσεις της Ευρώπης με τον τιμητικό τίτλο «Ruban d’Honneur». Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στο ευρύ κοινό να ψηφίσει τον National Champion για κάθε συμμετέχουσα χώρα. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Φεβρουάριο του 2015 και μετέπειτα θα ακολουθήσει το τρίτο και τελευταίο στάδιο αξιολόγησης, ώστε έως το ερχόμενο καλοκαίρι να ανακοινωθούν οι τελικοί νικητές της κάθε κατηγορίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ποια είναι η GENESIS Pharma
Η GENESIS Pharma αποτελεί μια πρωτοπόρο ελληνική εμπορική φαρμακευτική εταιρεία. Ιδρύθηκε το 1997 με στόχο να διασφαλίσει στους Έλληνες ασθενείς που πάσχουν από σπάνια, χρόνια και βαριάς μορφής νοσήματα, άμεση πρόσβαση σε καινοτόμες πρωτότυπες θεραπείες, ενώ υπήρξε η πρώτη αμιγώς ελληνική εταιρεία με εξειδίκευση σε προϊόντα φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας.

Με έδρα την Αθήνα και θυγατρική εταιρεία στην Κύπρο, είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης για τις αγορές της ΝΑ Ευρώπης μερικών από τις σημαντικότερες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες που πραγματοποιούν έρευνα αιχμής. Μεταξύ αυτών, οι Biogen και Celgene, δύο από τις τέσσερις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες βάσει κεφαλαιοποίησης στον κόσμο.

Έχει ιδιαίτερη εξειδίκευση στον τομέα της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, καθώς εισάγει τις περισσότερες καινοτόμες θεραπείες για όλα τα στάδια της νόσου, αλλά και στον τομέα της ογκολογίας-αιματολογίας, με πρωτοποριακά προϊόντα για κακοήθεις νόσους. Παράλληλα, δραστηριοποιείται στη νεφρολογία, τη γαστρεντερολογία και τη ρευματολογία.

Τα τελευταία 10 χρόνια κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη ελληνική αγορά βάσει κύκλου εργασιών, ενώ είναι σταθερά στις πρώτες θέσεις σε νοσοκομειακές πωλήσεις στη χώρα. Από το 2000 μέχρι σήμερα, έχει λάβει δεκάδες βραβεία και πιστοποιήσεις για τους ρυθμούς ανάπτυξής της, την καινοτομία, την παραγωγικότητα, θέματα ποιότητας, την εταιρική υπευθυνότητα και το εργασιακό της περιβάλλον.

Διαβάστε ακόμη:

Η GENESIS Pharma στηρίζει τους φοιτητές του ΟΠΑ

Βραβείο αυτοδημιούργητου επιχειρηματία για τον Κ. Ευριπίδη