Χτύπημα στη λιμουζίνα του Πούτιν – Για απόπειρα δολοφονίας μιλούν τα διεθνή ΜΜΕ

Χτύπημα στη λιμουζίνα του Πούτιν – Για απόπειρα δολοφονίας μιλούν τα διεθνή ΜΜΕ
8120374 19.02.2022 Russian President Vladimir Putin is pictured in a situation center at the Moscow Kremlin as they watch strategic deterrence force drills, ballistic and cruise missiles have been launched during the drills, in Moscow, Russia. Aleksey Nikolskyi / Sputnik (Photo by Aleksey Nikolskyi / Sputnik / Sputnik via AFP) Photo: AFP

Επίθεση φέρεται να δέχτηκε το αυτοκίνητο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Τα διεθνή ΜΜΕ να κάνουν λόγο για πιθανή απόπειρα δολοφονίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρεται πως είναι σώος ενώ την ίδια ώρα η υπηρεσία ασφαλείας του προχώρησε σε αθρόες συλλήψεις και το αυτοκίνητο οδηγήθηκε σε ασφαλές σημείο.

Η λιμουζίνα του χτυπήθηκε από ένα «δυνατό κρότο» στον «αριστερό μπροστινό τροχό ακολουθούμενη από έντονο καπνό», σύμφωνα με το κανάλι Telegram του General SVR.

Σύμφωνα με την Daily Mail, «το General SVR είναι ένα ρωσικό κανάλι στο Telegram που δημοσιεύει τακτικά υποτιθέμενες εμπιστευτικές πληροφορίες για τον Πούτιν και το Κρεμλίνο. Ενώ ορισμένοι είναι επιφυλακτικοί απέναντι στο General SVR, άλλοι λένε ότι είναι ένα από τα λίγα εξέχοντα κανάλια κατά του Πούτιν στη Ρωσία που παρέχει μια εικόνα για τα πραγματικά τεκταινόμενα στο Κρεμλίνο.

»Η ίδια πηγή ισχυρίζεται σε ξεχωριστή ανάρτηση ότι ο Πούτιν διέταξε την γοητευτική ερωμένη του Alina Kabaeva, 39 ετών, πρώην ολυμπιονίκη της γυμναστικής, να κάνει έκτρωση, οδηγώντας σε «επιδείνωση» των σχέσεών τους. Δεν είναι άμεσα δυνατό να επαληθευτεί κανένας από τους δύο έκτακτους ισχυρισμούς».