Coca Cola HBC: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγορών

Coca Cola HBC: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγορών

Θετική αντίδραση των χρηματιστηρίων στην ανακοίνωση των μεγεθών εξαμήνου.

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία στις αγορές που δραστηριοποιείται η Coca Cola HBC δεν αφήνει πολλά περιθώρια για θεαματικές αλλαγές των μεγεθών στο προσεχές μέλλον. Στα πλαίσια αυτά, η διοίκηση της, όπως ανέφερε χθες στην ενημέρωση των επενδυτών με αφορμή την ανακοίνωση των μεγεθών του α’ εξαμήνου, είναι ανοικτή σε εξαγορές οι οποίες -αν θα γίνουν- θα είναι εντός της γεωγραφικής της δικαιοδοσίας και μικρού μεγέθους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η τελευταία αξιοσημείωτη εξαγορά που είχε πραγματοποιήσει η Coca Cola HBC ήταν πριν από πέντε χρόνια, το 2008 στην Ιταλία -συγκεκριμένα αυτή του δεύτερου μεγαλύτερου εμφιαλωτή της Coca Cola στην χώρα (Socib S.p.A.)- ενώ το 2011 πραγματοποίησε αγορές δικαιωμάτων μειοψηφίας σε Νιγηρία , Σερβία και Σκόπια.

Ανεξαρτήτως εάν θα υπάρξει εξαγορά ή όχι, η διοίκηση ενημέρωσε χθες ότι παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της για έλεγχο στο κόστος παραγωγής και διακίνησης, των ελεύθερων ταμειακών ροών και στη βελτίωση των μεριδίων της.

Η ανακοίνωση των μεγεθών πριν το άνοιγμα των αγορών χθες είχε θετικό αντίκτυπο στη μετοχή της εταιρείας και στα τρία χρηματιστήρια που διαπραγματεύεται, με την αγορά της Αθήνας να εμφανίζει τη μεγαλύτερη άνοδο. Συγκεκριμένα στο ΧΑ η τιμή της μετοχής διαμορφώθηκε σε 22,24 ευρώ (άνοδος 5,4%), στο LSE σε 19 στερλίνες (+3,49 %) και στο NYSE σε 29,31 δολάρια (+ 4,01%).