Coca Cola HBC: Επενδύσεις 180 εκατ. ευρώ στην πενταετία
- 19/05/2026, 18:14
- SHARE
Τη νέα γραμμή παραγωγής PET στο Σχηματάρι, ύψους 20 εκατ. ευρώ, η οποία θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία από τον Ιούλιο του 2026 και θα αποτελέσει πιλότο και για άλλα εργοστάσια του Ομίλου στο εξωτερικό, εγκαινίασε η διοίκηση της Coca Cola HBC, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, επιχειρηματιών που αποτελούν στρατηγικής σημασίας συνεργάτες για το brand, αλλά και εκπροσώπων των ΜΜΕ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής της Coca Cola HBC στην Ελλάδα και τη μεγαλύτερη σε μέγεθος σε τρείς Ηπείρους. Ενδεικτικό δε της δυναμικής του εν λόγω εργοστασίου είναι το γεγονός ότι καλύπτει τις ανάγκες εμφιάλωσης προϊόντων για 760 εκατομμύρια καταναλωτές, ανά τον κόσμο.
Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ομίλου, Ζόραν Μπογκντάνοβιτς προέβη στην ανακοίνωση επένδυσης ύψους 31 εκατ. ευρώ που αφορά στη δημιουργία ενός νέου logistic center στην Αθήνα με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2028, ανεβάζοντας έτσι το σύνολο των επενδύσεων που έχουν υλοποιηθεί την τελευταία πενταετία σε 180 εκατ. ευρώ και επιβεβαιώνοντας τον καταλυτικό ρόλο που έχει η χώρα μας στο πλάνο διεθνούς ανάπτυξης της εταιρείας. Στόχος είναι η βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας μέσα από την υιοθέτηση ρομποτικών συστημάτων που θα αυτοματοποιούν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο λειτουργίας των εργοστασίων.
Ψήφος εμπιστοσύνης Μητσοτάκη προς ελληνικές επιχειρήσεις
Ο Πρωθυπουργός χαιρέτησε τις επενδύσεις κάνοντας λόγο για μια Ελλάδα η οποία καινοτομεί και πορεύεται με αυτοπεποίθηση, αλλά και για μια κυβέρνηση που θέτει τη βιομηχανία σε πρώτο πλάνο. Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει έμπρακτα τη στήριξή της προς την εγχώρια βιομηχανία, δεδομένου ότι η παραγωγή έχει αυξηθεί περισσότερο από 20% τα τελευταία 7 χρόνια, ενώ έχουν δημιουργηθεί 3.000 επιπλέον μεταποιητικές επιχειρήσεις.
Απέδωσε την εξέλιξη αυτή στην πολιτική σταθερότητα, την οποία χαρακτήρισε βασική προϋπόθεση για την προσέλκυση επενδύσεων και τη διατήρηση ενός ασφαλούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Άλλωστε, όπως είπε, κανένας επενδυτής δεν είναι πρόθυμος να επενδύσει μακροπρόθεσμα σε μια χώρα χωρίς σταθερότητα.
Θα συνεχίσουμε τις επενδύσεις στις Ελλάδα
Αντίστοιχα, ο Προέδρος του ομίλου Coca Cola HBC, Ανάστασης Δαυίδ, στον χαιρετισμό του, υπενθύμισε ότι φέτος η εταιρεία συμπληρώνει 75 χρόνια αδιάληπτης παρουσίας στην ελληνική αγορά και επανέλαβε τη δέσμευση του ομίλου να συνεχίσει να επενδύει στη χώρα μας.
Στο ίδιο θετικό κλίμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Svetoslav Atanasov, Γενικού Διευθυντή της Coca-Cola Τρία Έψιλον για την Ελλάδα και την Κύπρο, ο οποίος ανέλαβε τη θέση αυτή την 1η Οκτωβρίου 2024, διαδεχόμενος τη Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς.
«Παρά τις γεωπολιτικές εξελίξεις που επηρεάζουν όλους μας και το κλίμα αβεβαιότητας που δημιουργούν στις επιχειρήσεις, εμείς συνεχίζουμε κανονικά τις επενδύσεις μας. Για εμάς η Ελλάδα είναι μια αναπτυσσόμενη αγορά που παρουσιάζει δυναμική» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην τουριστική σεζόν, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, καθώς λόγω του πολέμου, θα επικρατήσει η τάση του last minute στις κρατήσεις, ενώ το γεγονός ότι το φετινό Πάσχα έπεσε πολύ νωρίς δημιουργώντας ένα μεγάλο κενό μέχρι το καλοκαίρι, ήταν ένας παράγοντας που οδήγησε αρκετούς ξενοδόχους στο να πάρουν την απόφαση να ανοίξουν αργότερα τα ξενοδοχεία τους, από τον Ιούνιο και μετά.