Coldair: «Κλείνει» το 2015 με αυξημένο κύκλο εργασιών και νέες συνεργασίες

Coldair: «Κλείνει» το 2015 με αυξημένο κύκλο εργασιών και  νέες συνεργασίες

Με το βλέμμα στραμμένο στις επενδύσεις προχωρά ο Όμιλος. 

«Μια χρονιά ατέρμονης προσπάθειας συντήρησης των όσων έχουν επιτευχθεί, μέχρι σήμερα, διατήρησης των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και σημαντικών εξελίξεων στους κλάδους που δραστηριοποιούνται οι εταιρείες του ομίλου Goldair,  ήταν το 2015», σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την επίγεια εξυπηρέτηση αεροδρομίων, «για την Goldair Handling το 2015 ήταν μια επιτυχημένη χρονιά τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στη διεθνή, επιδεικνύοντας ανθεκτικότητα σε σχέση με το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον». Πέτυχε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 3,5%, εξυπηρετώντας 6,3% περισσότερες πτήσεις και διατηρώντας το μερίδιο αγοράς της, καθώς και τις θέσεις εργασίας τόσο στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) όσο και στα 25 περιφερειακά αεροδρόμια.

Επίσης, ανανέωσε τις συνεργασίες με ήδη υπάρχοντες πελάτες (Air Baltic, Air France-KLM, American Airlines, Arkia, Emirates, LOT, Primera), ενώ πρόσθεσε νέους συνεργάτες, όπως οι Corendon Turkish, Dniproavia, Katekavia, Orbest, Royal flight, Royal Wings, ενώ σε διεθνές επίπεδο ξεκίνησε συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες Qatar Airways και Kenyan Airways στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, στο πλαίσιο της σύμπραξης με την τοπική εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης ICAS.

Στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας, η Goldair Cargo «πέτυχε αύξηση του μεταφερόμενου φορτίου σε ποσοστό 6% και, παράλληλα, αύξηση του κύκλου εργασιών της σε ποσοστό που ξεπερνά το 8% με την προσθήκη νέων πελατών, παρά τα capital controls και το αντίξοο οικονομικό περιβάλλον. Μάλιστα, δημιούργησε μέσα στο 2015, 82 νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό εργαζομένων κατά 19%». Επιπλέον, το 2015 λειτούργησε η νέα εταιρεία σιδηροδρομικών μεταφορών Rail Cargo Logistics-Goldair, η οποία, σε συνεργασία με τους κρατικούς αυστριακούς σιδηροδρομους, «κατάφερε να αποκτήσει σημαντικό μερίδιο αγοράς στη μεταφορά εμπορευμάτων με τρένο, ενισχύοντας τις προϋποθέσεις, για να καταστεί η Ελλάδα και τα μεγάλα εμπορευματικά κέντρα της πύλη εισόδου της νοτιοανατολικής και κεντρικής Ευρώπης».

Για το 2016, σύμφωνα με τη διοίκηση, σχεδιάζει να εντείνει τις επενδύσεις της, ενώ συμμετέχει μαζί με άλλες εταιρείες στο διαγωνισμό για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο.

Στην αντιπροσώπευση των αεροπορικών εταιρειών και τον τουρισμό, το 2015, η Goldair εκπροσωπεί «περισσότερες από 25 ξένες αεροπορικές εταιρείες τόσο για τη μεταφορά επιβατών όσο και εμπορευμάτων», ενώ στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), η Goldeco, η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, υλοποίηση και διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εστιάζοντας στην ηλιακή και υδροηλεκτρική ενέργεια, καθώς και στις μονάδες παραγωγής βιοαερίου, «διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ με συνολική ισχύ 4,5 MW».

Σήμερα, ο όμιλος Goldair απασχολεί στην Ελλάδα περισσότερο από 3.000 εργαζομένους, ενώ στο εξωτερικό 750 άτομα, καταλήγει ο απολογισμός της εταιρείας.