«Cortana», ο ψηφιακός βοηθός της Microsoft

«Cortana», ο ψηφιακός βοηθός της Microsoft

Ακούει τα θελήματα των κατόχων φορητών συσκευών και πραγματοποιεί τις εντολές τους.

Μαζί με τα Windows 8.1 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της η «Cortana», ο ψηφιακός βοηθός της Microsoft για φορητές συσκευές, ο οποίος θα ακούει τα θελήματα των κατόχων τους και θα πραγματοποιεί τις εντολές τους.

Η Microsoft ακολουθεί τα βήματα των Apple με το Siri και Google με το Google Now, γεγονός που δημιουργεί ένα άγχος στους developers της εταιρείας, δεδομένου ότι οι χρήστες περιμένουν να δουν κάτι τουλάχιστον ισάξιο.

Διαβάστε ακόμη: Κάνε την Siri να στέλνει e-mail

Στα πρώτα screenshots που διέρρευσαν η Cortana, δεν απεικονίζεται με γυναικεία μορφή αν και το όνομα είναι δανεισμένο από το γυναικείο χαρακτήρα του παιχνιδιού «Halo», αλλά με ένα animated κύκλο. Η Cortana θα απευθύνεται στον κάτοχο της συσκευής με την προσφώνηση που αυτός έχει επιλέξει και θα έχει πρόσβαση, εφόσον της επιτραπεί, σε δεδομένα τοποθεσίας και συμπεριφοράς, προσωπικές πληροφορίες, υπενθυμίσεις και επαφές.

Στόχος της Microsoft είναι ο συνδυασμός των πληροφοριών που προέρχονται από τη φορητή συσκευή με πληροφορίες από το Internet, ώστε να προκύπτουν τελικά χρήσιμες απαντήσεις σε ερωτήματα που θέτει ο χρήστης.

Πηγή: digi1.gr