Covid-19: Ανησυχία και νέα μέτρα από την εκτόξευση των κρουσμάτων – Kρίσιμες οι επόμενες μέρες

Covid-19: Ανησυχία και νέα μέτρα από την εκτόξευση των κρουσμάτων – Kρίσιμες οι επόμενες μέρες
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνει τη λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμότου κορονοϊού, την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020, μετά την τακτική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ραγδαία αύξηση παρουσίασαν την εβδομάδα που μας πέρασε τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Αττική, με τα 98 της Παρασκευής να αποτελούν αριθμό-ρεκόρ για την Περιφέρεια.

Της ανακοίνωσης των κρουσμάτων της Παρασκευής είχε προηγηθεί η ανακοίνωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά της επέκτασης των μέτρων περιορισμού, που αφορούν στην απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί, και στην Περιφέρεια Αττικής.

Έτσι, η Περιφέρεια Αττικής ήρθε να προστεθεί σε εκείνες που χαρακτηρίζονται ως επιδημιολογικά επιβαρυμένες και για τις οποίες ισχύει το ως άνω ωράριο και όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Στόχος των μέτρων είναι η αποφυγή της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, τα κρούσματα του οποίου, από 38 που ανακοινώθηκαν την περασμένη Κυριακή έφτασαν τα 98 την Παρασκευή. Από αυτά τα 17 σχετίζονται με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα τόνισε με ανάρτησή του στο Facebook ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας,  σημειώνοντας ότι «θα είναι και εκείνες που θα κρίνουν την πορεία και έκβαση των πραγμάτων σε αυτή τη φάση της εξέλιξης της πανδημίας, της μάχης μας με τον αόρατο εχθρό».

Στη σκιά των αυξημένων κρουσμάτων υπογράμμισε «το μήνυμα, το ζητούμενο, ο στόχος είναι ένας: να παραμείνουμε υγιείς και να μη χρειαστεί να πάρουμε μέτρα τα οποία θα είναι ολέθρια για την οικονομία μας, για τις επιχειρήσεις μας, τις οικογένειές μας, την πατρίδα μας».

«Ας είναι ξεκάθαρο. Αν ο καθένας και η κάθε μία από εμάς από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες φοράει τη μάσκα του και κρατάει τις αποστάσεις, αν όσοι ειδικά επιστρέψουν από τις διακοπές μείνουν μακριά από τους ανθρώπους που μπορεί να κινδυνεύσουν τηρώντας τα προστατευτικά μέτρα, αν ο καθένας μας αποφύγει συγχρωτισμούς και χαλαρώσει, ξεκουραστεί, διασκεδάσει τηρώντας τα προστατευτικά μέτρα, τότε και μόνο τότε θα έχουμε κερδίσει και αυτή τη μάχη», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας ταυτόχρονα τις ευχές του για τη σημερινή ημέρα.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου το τελευταίο 24ωρο είναι 254, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 6.632 (ημερήσια μεταβολή +4%), εκ των οποίων 55% άνδρες.