Crowdhackathon#Insurance 2016: Η καινοτομία στην ασφάλιση έρχεται στο Innovathens

Crowdhackathon#Insurance 2016: Η καινοτομία στην ασφάλιση έρχεται στο Innovathens

Στόχο του διαγωνισμού αποτελεί η ανάπτυξη καινοτόμων και χρήσιμων εφαρμογών (apps) από τους διαγωνιζόμενους.

Στις 1 και 2 Οκτωβρίου 2016 διοργανώνεται στο INNOVATHENS – Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, ο διήμερος διαγωνισμός καινοτομίας Crowdhackathon#Ιnsurance με θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών και την επιχειρησιακή καινοτομία στον τομέα της ασφάλισης.

Το Crowdhackathon#Insurance 2016 διοργανώνεται από την εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy, την Ethosmedia (www.ethosmedia.eu) και τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS (www.innovathens.gr), στο πλαίσιο της δράσης ανοικτής καινοτομίας Crowdhackathon (www.crowdhackathon.com).

Στόχο του διαγωνισμού αποτελεί η ανάπτυξη καινοτόμων και χρήσιμων εφαρμογών (apps) από τους διαγωνιζόμενους που θα σχηματιστούν και θα συνεργαστούν σε ομάδες, καθώς και επιχειρησιακά μοντέλα που παράγουν αξία για τους χρήστες και τις εταιρείες που θα τις αξιοποιήσουν.

Στο crowdhackathon#insurance με θέμα την ασφάλιση, στόχος είναι να παραχθεί καινοτομία μέσα από τη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών (apps) – Insurance innovation. Να δημιουργηθούν προϋποθέσεις νεανικής επιχειρηματικότητας, αφού μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία μπορεί να προκύψει μια νέα ομάδα ή εταιρία που θα συμβάλει μελλοντικά στην οικονομία της χώρας μας. Στο τέλος του διήμερου διαγωνισμού θα παρουσιαστούν εφαρμογές που προωθούν την κοινωνική καινοτομία και αλληλεγγύη – Social innovation – Social solidarity.

Η συμμετοχή είναι ανοικτή και δωρεάν για όλους και υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις ανά ρόλο για τις οποίες ισχύει το μοντέλο first come – first served. Για την είσοδο στο χώρο απαιτείται προηγουμένως εγγραφή μέσω της πλατφόρμας της διοργάνωσης http://crowdhackathon.com/insurance.