Cycladic IFLY: Η νέα εταιρεία αερογραμμών που «απογειώνει» την τουριστική εμπειρία

Cycladic IFLY: Η νέα εταιρεία αερογραμμών που «απογειώνει» την τουριστική εμπειρία
Με πτήσεις στις Κυκλάδες όλο τον χρόνο, η Cycladic IFLY ρίχνει «γέφυρες» ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς του Αιγαίου και της Κρήτης.

Το 2022 ξεκίνησε το πολλά υποσχόμενο ταξίδι της στους αιθέρες η ελληνική εταιρεία Cycladic, η πρώτη ενδο-νησιωτική αερογραμμή στην Ελλάδα με βάση την Πάρο, η οποία προσφέρει μία μοναδικά εύκολη λύση μέσω του island-hopping στα ελληνικά νησιά.

Η Cycladic αποτελεί επένδυση που υλοποιεί σχήμα συμφερόντων του εφοπλιστή Νικόλα Λυκιαρδόπουλου, ενώ συνοδοιπόρος στο εγχείρημα αυτό είναι η σύζυγός του Κατερίνα Κατώπη, με σημαντική εμπειρία στον τομέα του τουρισμού και ιδιαίτερα στην ανάπτυξη πολυτελών θέρετρων και ξενοδοχείων. Έχοντας στις αποσκευές της παραστάσεις από ταξίδια στα καλύτερα resorts του κόσμου, αλλά και σύνδεση με την αεροπλοΐα, καθώς από το 1995 διαθέτει δίπλωμα χειριστή ελαφρών αεροσκαφών βαδίζοντας στα χνάρια του πιλότου πατέρα της, η Κατερίνα Κατώπη γνωρίζει πώς η προσβασιμότητα στα ελληνικά νησιά είναι  καθοριστικός παράγοντας για την ανάπτυξη και την ευημερία τους.

Η εταιρεία εξυπηρετεί ήδη έξι ελληνικούς νησιωτικούς προορισμούς, ενώ στο φιλόδοξο επιχειρηματικό πλάνο της Cycladic περιλαμβάνεται η αεροπορική διασύνδεση των νησιών των Κυκλάδων με το Βόρειο Αιγαίο. Επίσης, σκοπεύει να προσθέσει στο δίκτυό της τους προορισμούς Σαντορίνη, Μύκονο και Ρόδο.

«Με τη πολύ μεγάλη υποστήριξη της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου και με πολύ δουλειά και υπομονη ξεκινήσαμε να πετάμε. Συνδέουμε τα νησιά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αυτή τη στιγμή εκτελούμε δρομολόγια σε Νάξο, Πάρο, Μήλο, Αστυπάλαια, Ηράκλειο, Σύρο, ενώ πραγματοποιούμε και πτήσεις charter πέρα από τα προγραμματισμένα δρομολόγια. Ειδικά έχουμε πάρα πολλές πτήσεις charter για τη Σύρο, καθώς έχουν κατασκευαστεί βίλες στο νησί, οι οποίες ενοικιάζονται σε πολύ υψηλού επιπέδου τουρίστες. Και χαίρομαι γι αυτό, καθώς στηρίζουμε ενεργά τον κλάδο του τουρισμού. Είμαστε ανοιχτοί στο να προσφέρουμε νέες υπηρεσίες και θα τα καταφέρουμε. Θέλω να πω ενα μεγάλο ευχαριστώ στους κατοίκους των νησιών» αναφέρει η κα. Κατώπη στο Fortune Greece, καθώς είχαμε την ευκαιρία να τη συναντήσουμε στη Σύρο, την πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Το εγχείρημα είναι απαιτητικό, καθώς ο ανταγωνισμός στις μεταφορές είναι έντονος, ενώ πρόκειται για μια μη επιδοτούμενη ιδιωτική εταιρεία. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γεώργιος Λεονταρίτης, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συμπληρώνει σχετικά: «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς την Κατερίνα και το σύζυγο της που ξεκίνησαν αυτή τη προσπάθεια με ίδια κεφάλαια. Δώσαμε τη μαχη μαζί και τα καταφέραμε. Έχουμε την υποχρέωση να στηρίξουμε τέτοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες είναι προς όφελος των πολιτών. Η Cycladic ενισχύει τη διασύνδεση των νησιών του Αιγαίου με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις των κατοίκων της Περιφέρειάς μας και προσφέροντας λύσεις σε σημαντικές ανάγκες τους. Είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου island-hopping για τον ελληνικό τουρισμό, ενώ συγχρόνως θα συνδράμει στη λύση πολλών λειτουργικών ζητημάτων των μετακινήσεων μεταξύ των νησιών. Μη ξεχνάμε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγίου έχει τη μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξης αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και ειδικά στον τουρισμό».

Η τόνωση του τουριστικού προϊόντος και η βιωσιμότητα

Εκτίμηση της Περιφέρειας είναι ότι οι συνδυαστικές μεταφορές με πλοία και οι πτήσεις charter θα τονώσουν το τουριστικό προϊόν, ενώ και το χειμώνα η εταιρεία θα υποστηριχτεί από τις τοπικές κοινωνίες, καθώς η Cycladic λειτουργεί σε 12μηνη βάση.

Όσον αφορά στο οικονομικό σκέλος της μετακίνησης, η Κατερίνα Κατώπη δηλώνει ότι είναι προτεραιότητα για την Cycladic. «Αυτό που κοιτάζουμε και το έχουμε κάνει ανά περιόδους είναι να παρέχουμε εκπτωτικά κουπόνια, ώστε να μπορεί ο κόσμος να βγάζει τα εισιτήριά του και να τα προγραμματίζει με έκπτωση. Υπάρχουν και περιπτώσεις που έχουμε δώσει έκπτωση σε μόνιμους κατοίκους των νησιών, για κάποιο διάστημα. Αυτό θα συνεχίσουμε σίγουρα να το κάνουμε», επισημαίνει, παροτρύνοντας τον κόσμο να παρακολουθεί το site της εταιρείας. «Από εκεί και πέρα, το Μεταφορικό Ισοδύναμο είναι κάτι που θα το εξετάσουμε μαζί με την Περιφέρεια. Πρέπει να βρούμε τρόπους, ώστε να γίνει πιο οικονομική η μετάβαση των κατοίκων των νησιών» αναφέρει.

H Κατερίνα Κατώπη
H Κατερίνα Κατώπη

Η εμπειρία του ταξιδιού είναι αναβαθμισμένη, καθώς οι μετακινήσεις γίνονται με ολοκαίνουργα μικρά αλλά υπερπολυτελή για το μέγεθός τους αεροσκάφη που θυμίζουν περισσότερο ιδιωτικά τζετ και λιγότερο συμβατικές αεροπορικές εταιρείες. Ο στόλος της Cycladic αποτελείται από τρία αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας Cessna Grand Caravan, προσφέροντας πλεονεκτήματα στους επιβάτες, όσον αφορά την εξοικονόμηση χρόνου και την άνεση, παρέχοντας ταυτόχρονα την απαιτούμενη ασφάλεια. Τα αεροσκάφη έχουν χωρητικότητα από 8 έως 12 επιβάτες, ενώ αναφορικά με τη μεταφορά αποσκευών, δεν υπάρχει περιορισμός, καθώς κάθε επιβάτης έχει το δικαίωμα χειραποσκευής με βάρος έως 8 κιλά, ενώ έχει και τη δυνατότητα μεταφοράς αποσκευής έως 23 κιλά.

Η Κατερίνα Κατώπη κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη να ενισχυθεί η βιωσιμότητα των νησιών και να βελτιωθεί ουσιαστικά η καθημερινότητα των κατοίκων τους. Στο πλαίσιο αυτό το επενδυτικό πλάνο της Cycladic προβλέπει χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα σε σύγκριση με άλλα αεροσκάφη, καθώς η εταιρεία προχωρά σε στρατηγική συνεργασία με την Monte Aircraft Leasing Limited για την έναρξη προγράμματος σταδιακής μετατροπής του στόλου των αεροσκαφών της Cessna Grand Caravan σε ηλεκτροκίνητα, ώστε να εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους.

«Μέσω της Cycladic, υποστηρίζεται ο βιώσιμος ελληνικός τουρισμός, προσφέροντας ευκαιρίες για ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των νησιωτικών κοινοτήτων. Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση και επιπλέον να συνδέσουμε ακόμη περισσότερα νησιά, με μεγαλύτερες αποστάσεις, και ίσως με περισσότερο κόσμο. Είμαστε εδώ για να βελτιωθούμε. Δεν τα κάνουμε όλα τέλεια, αλλά μαθαίνουμε από το δικό σας feedback» επισημαίνει η Κατερίνα Κατώπη.

Info Box

Δρομολόγια θερινού προγράμματος

  • Πάρος-Σύρος-Πάρος
  • Πάρος-Ηράκλειο-Πάρος
  • Πάρος-Μήλος
  • Σύρος-Νάξος-Σύρος
  • Νάξος-Αστυπάλαια
  • Αστυπάλαια-Ηράκλειο-Αστυπάλαια
  • Αστυπάλαια-Σύρος
  • Μήλος-Ηράκλειο
  • Μήλος-Σύρος

Αναλυτικά το θερινό πρόγραμμα των πτήσεων της Cycladic μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: