Με το δάχτυλο στη σκανδάλη στην Κριμαία – Βίντεο

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη στην Κριμαία – Βίντεο

Δείτε τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του Mega Channel και Editor in Chief του FortuneGreece.com Σωτήρης Δανέζης από τη Συμφερόπολη της Ουκρανίας.

Σαν σκηνή βγαλμένη από ταινία μοιάζουν οι σκηνές που εκτυλίσσονται από το πρωί στην αεροπορική βάση του Μπέλμπεκ στην Κριμαία της νοτιανατολικής Ουκρανίας.

Ο ανταποκριτής του Mega Channel και Editor in Chief του FortuneGreece.com, Σωτήρης Δανέζης, μεταδίδει από την πρωτεύουσα της Κριμαίας, Συμφερόπολη:

Διαβάστε ακόμη: Τάδε έφη Πούτιν…

Κρατώντας τη σημαία της Ουκρανίας και μία κόκκινη σημαία-σύμβολο της στρατιωτικής τους μονάδας, περίπου 200 Ουκρανοί στρατιώτες, μαζί με τον διοικητή τους, κατευθύνθηκαν σήμερα το πρωί στην αεροπορική βάση που είχε εδώ και μερικές ημέρες καταληφθεί από φιλο-ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Οι στρατιώτες που φρουρούσαν τη βάση έριξαν προειδοποιητικές βολές στον αέρα, με σκοπό να σταματήσουν τους άοπλους Ουκρανούς στρατιώτες που βάδιζαν σε παράταξη προς το αεροδρόμιο με σκοπό να απαιτήσουν από τους καταληψίες να τους παραδώσουν πίσω τη βάση και τις θέσεις εργασίας τους. 

1/6

Ο διοικητής των Ουκρανών στρατιωτών συνομίλησε με εκπρόσωπο των φιλορωσικών δυνάμεων, δίνοντας μάλιστα τελεσίγραφο να εγκαταλειφθεί η στρατιωτική βάση ως τις 12. Στο τελεσίγραφο, ωστόσο, οι φιλορωσικές δυνάμεις δεν υποχώρησαν. Αντιθέτως, ενίσχυσαν την παρουσία τους περικυκλώνοντας τους Ουκρανούς στρατιώτες που παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το στρατόπεδο, έχοντας και τη στήριξη των γυναικών τους. 

Ο Ουκρανός αξιωματικός Αντρέι Ματσένκο, σχολιάζοντας την παρουσία των στρατευμάτων που τους περικύκλωσαν, σημαδεύοντάς τους με τα αυτόματα όπλα καθόλη τη διάρκεια, δήλωσε στην εφημερίδα Kiev Post πως οι Ρώσοι «είναι έτοιμοι για πόλεμο». Μέχρι στιγμής, ωστόσο, η κατάσταση παραμένει ήρεμη.

Διαβάστε ακόμη: Διπλωματικός πυρετός για την Ουκρανία