Δακτύλιος: Πώς εκδίδονται οι άδειες για τους κατοίκους του κέντρου

Δακτύλιος: Πώς εκδίδονται οι άδειες για τους κατοίκους του κέντρου
Áõôïêßíçôá êáôåõèýíïíôáé óôï êÝíôñï ôçò ðüëçò, ôçí ôåëåõôáßá çìÝñá ðñéí ôï 2ï êáèïëéêü lockdown ïëüêëçñçò ôçò ÷þñáò, ÁèÞíá ÐáñáóêåõÞ 6 Íïåìâñßïõ 2020. ÁõîçìÝíç êßíçóç áõôïêéíÞôùí áëëÜ êáé åìðïñéêÞ êßíçóç óôá êáôáóôÞìáôá ôïõ êÝíôñïõ ôçò ÁèÞíáò, ðáñáôçñÞèçêå ìéá ìÝñá ðñéí ôï êáèïëéêü êëåßóéìï ïëüêëçñçò ôçò ÷þñáò, ùò ìÝóï ðñïöýëáîçò åíÜíôéï óôï 2ï êýìá ôçò ðáíäçìßáò ôïõ êïñïíïúïý. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÃÉÁÍÍÇÓ ÊÏËÅÓÉÄÇÓ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Δακτύλιος επιστρέφει τη Δευτέρα στη ζωή των Αθηναίων μετά ενάμιση χρόνο και ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε τις διαδικασίες έκδοσης αδειών εισόδου για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής όπου θα επιτρέπεται εκ περιτροπής η είσοδος των οχημάτων των μη μονίμων.

Οι κάτοικοι των περιοχών του κέντρου θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί την ειδική κάρτα εισόδου στον δακτύλιο, η οποία εκδίδεται από τον Δήμο μέσω της ηλεκτρονικής του πλατφόρμας ψηφιακών υπηρεσιών https://eservices.cityofathens.gr από οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή.

Η διαδικασία έκδοσης είναι εξαιρετικά απλή, καθώς η κάρτα δημιουργείται και εξάγεται αυτόματα από το σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες δε θα χρειαστεί να απευθυνθούν στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας για να παραλάβουν την κάρτα, καθώς μόλις η αίτησή τους γίνει αποδεκτή από τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου, η κάρτα θα «ανεβαίνει» στην προσωπική τους θυρίδα.

Για πρώτη φορά στον Δήμο Αθηναίων, για λόγους διαφάνειας και προστασίας όλων, ενεργοποιήθηκε μηχανισμός εγκυρότητας εγγράφων που αφορά και τη συγκεκριμένη περίπτωση, την έκδοση της κάρτας δακτυλίου.

Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε κάρτα που εκδίδεται και «ανεβαίνει» στην θυρίδα του αιτούντα, δημιουργείται αυτόματα από το σύστημα ένα QR code, που χρησιμοποιείται κατά τον έλεγχο. Εφόσον η κάρτα είναι γνήσια, όταν σκαναριστεί το QR code ανοίγει η σχετική ηλεκτρονική σελίδα με τα στοιχεία που είναι συνδεδεμένα με την κάρτα. Σε περίπτωση που είναι πλαστή, το QR code δίνει την πληροφορία ότι η κάρτα δε βρέθηκε.

Επιπλέον της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, οι πολίτες μπορούν πάντα να εξυπηρετούνται στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου 14, με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών κλείνοντας ραντεβού είτε ηλεκτρονικά στο https://rantevou.cityofathens.gr είτε τηλεφωνικά στο 210-5287800.