Δαμασκός: Εκεί που τίποτα δεν έμεινε όρθιο (βίντεο)

Δαμασκός: Εκεί που τίποτα δεν έμεινε όρθιο (βίντεο)
Photo:

Με drone στην εβραϊκή συνοικία Jobar στη Δαμασκό, όπου τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο. Περίπου 300.000 οι ξεριζωμένοι κάτοικοι.

της Μίκας Κοντορούση

Απίστευτες εικόνες έφερε στο φως της δημοσιότητας το ρωσικό πρακτορείο Russian Today, μέσω drone που πέταξε πάνω από τη Δαμασκό.

Πρόκειται για εικόνες από τη συνοικία Jobar, μια περιοχή όπου πριν το 2011 και το ξέσπασμα του εμφυλίου ζούσαν 300.000 κάτοικοι. Η συνοικία θυμίζει πλέον, περισσότερο πόλη – φάντασμα, αφού κανένας δεν ζει εκεί πια και στο μεγαλύτερο μέρος της, η συνοικία έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Τα χαλάσματα της συνοικίας Jobar αν και άψυχα είναι ικανά να δείξουν τον όλεθρο που έζησαν οι κάτοικοι αυτής της γωνιάς της Δαμασκού. Στα ερείπια αυτά είναι αποτυπωμένο το δράμα 300.000 ανθρώπων που αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν όταν ξέσπασαν σφοδρες μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις του Άσαντ και των αντικαθεστωτικών.

Είναι μια περιοχή όπου βρισκόταν η πιο παλιά εβραϊκή συναγωγή του κόσμου, ένα απ’ τα αρχαιότερα τζαμιά, αλλά και δεκάδες μνημεία της περιόδου της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: news247.gr