Δανάη Στράτου: Για τον Γιάνη θα έφτανα στα άκρα -Δεν φεύγουμε από Ελλάδα

Δανάη Στράτου: Για τον Γιάνη θα έφτανα στα άκρα -Δεν φεύγουμε από Ελλάδα

«Νομίζω το απέδειξα εκείνη την ημέρα στα Εξάρχεια».

Συνέντευξη στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά» έδωσε η Δανάη Στράτου. Η εικαστικός και σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη ανέφερε ότι θα έφτανε στα άκρα για να τον υπερασπιστεί , ενώ λέει χαρακτηριστικά ότι θαυμάζει το μυαλό του και δεν σκοπεύουν να φύγουν από τη χώρα.

«Δεν θα φύγουμε πάλι από την Ελλάδα. Δεν αισθανόμαστε αδικημένοι», δηλώνει η σύζυγος του πρώην «τσάρου» της οικονομίας Γιάνη Βαρουφάκη Δανάη Στράτου. «Δεν κοιτάμε πίσω. Πάμε μπροστά. Κατ’ αρχάς όταν μιλάμε για έναν πολιτικό, δεν μιλάμε για αυτόν ως άτομο. Το θέμα είναι αν αδικηθήκαμε όλοι μας. Αν προδωθήκαμε ή αν αδικηθήκαμε ως λαός. Δεν έχει να κάνει με ένα συγκεκριμένο άτομο», δήλωσε χαρακτηριστικά .

Στην ερώτηση τι θαυμάζει στον άντρα της, απαντάει το «το μυαλό του» και συμπληρώνει πως για εκείνον θα έφτανε στα άκρα: «Παντού, μέχρι τα άκρα (σ.σ. θα έφτανα). Νομίζω το απέδειξα εκείνη την ημέρα στα Εξάρχεια».

Σκέφτεται να φύγει όμως, πάλι για το εξωτερικό; «Όχι, γυρίσαμε. Δεν θέλαμε ούτε τότε να φύγουμε. Το κάναμε λόγω της οικονομικής κρίσης, και εμείς, ήμασταν κατά κάποιο τρόπο οικονομικοί μετανάστες. Δεν ήταν η πρώτη μας επιλογή. Ήταν μια επιλογή εξ ανάγκης. Θέλουμε να μείνουμε οπωσδήποτε στην Ελλάδα. Άλλωστε, αφήσαμε πίσω μας πράγματα και κλείσαμε πόρτες. Δεν έχουμε την επιλογή να ξαναφύγουμε», αποκαλύπτει.